»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kiadványaink
2009 07 14 premamoya

Megrendelhető kiadványaink:

I. Mesekönyvek

  • A Góvardhana-púdzsá(verses mesekönyv, színes rajzokkal,14 oldal)

2Ez az elbűvölő, színes rajzokkal és bájos versikékkel teli mesekönyv az Úr Krisna egyik legcsodálatosabb kedvtelését mutatja be, melynek során felemelte a Govardhana-hegyet, s ezzel megvédte örök társait Indra, az esőt irányító félisten bősz haragjától.

Ára: 900 Ft-tól kezdve  (adományokért)


  • Prahláda a legyőzhetetlen fiú (izgalmas képregény és kifestő egyben, 36 oldal)

3Ez a képregény a a Legfelsőbb Úr nagy hívének, Prahláda Mahárádzsának a történetét mutatja be. Prahláda apja, Hiranjakasipu a démonok királya volt, aki az egész univerzumot meghódította. Mégsem tudta elfogadni, hogy az ötéves fia, Prahláda az Úr Krisna tiszta híve, s emiatt el akarta pusztítani gyermekét. Az Úr azonban csodálatos módon minden veszélyből kimentette Prahládát.

Ára: 500 Ft-tól kezdve (adományokért)


  • Dámodara a vajtolvaj (verses mesekönyv, fekete-fehér rajzokkal, 8 oldal)

Damodara_netAz Úr Krisna kisgyermekkori, csintalan kedvtelését idézi fel költői rímekbe szedve e csodálatos mesekönyv. Kiderül belőle, hogy a vajtolvajlásért  még Istennek is majdnem járnak büntetések.

Ára: 500 Ft-tól kezdve (adományokért)


  • A Kincses Szekrény lakói (mesekönyv, fekete fehér rajzokkal, 10 oldal)

Szekreny_net

“Nem is gondolnád, milyen izgatott lármával kezdődik minden nap a Kincses Szekrényben! Kiváltképp az ötödik polc lakói hívják fel magukra a figyelmet éktelen hangoskodásukkal. A kis fekete foltos tehénke megszeppenve álldogált.”

Ára: 400 Ft-tól kezdve (adományokért)


  • A varázslatos kert (mesekönyv, fekete-fehér rajzokkal, 8 oldal)

varazslatos_kert“Rádhé-Syáma gyönyörű kertjének kellős közepéről izgatott susogást hordoz a szellő. A fuvallat a pusmogás mellett bódító illatoktól terhes.”

Ára: 500 Ft-tól kezdve (adományokért)


II. Dvd:

  • Rámáyana (zenés színdarab DVD-n, 30 perc)                                                        (with English text!!!)

4 Az Úr Rámacsandra kalandos történetét a világ egyik legősibb eposza a Rámájana beszéli el. Az ebben található csodálatos történetek alapján készült ez a lebilincselő zenés színdarab, melyet a Krisna-völgyi Általános Iskola elsős tanulói mutatnak be.

Ára: 1.100 Ft-tól kezdve (adományokért)


  • A megrendelés menete:

Küldje el a kiadványért szánt adományát (a fent megadott összegeknél kevesebb NEM lehet!!!)

a) postai csekken (Krisna-völgyi Iskola, 8699 Somogyvámos, Fő u. 38.), vagy

b) bankon keresztül (Bankszámlaszám: 10201006-50279977 ).

A közlemény rovatba mindenképpen írja be, hogy “Könyvtár” valamint adja meg a kiadvány pontos  nevét!

Köszönjük.

Szeretne segíteni?
2009 07 11 premamoya

Amennyiben szeretné segíteni iskolánk további működését, fejlesztését, akkor ezt az alábbi módokon teheti meg:

1. Pénzadománnyal:

Banki átutalással a számlaszámunkra: K&H  10201006-50279977          Közlemény: ISKOLA

Postai csekken az alábbi címre: Krisna-völgy, 8699 Somogyvámos, Fő u. 38. Közlemény: ISKOLA

illetve személyesen.

2. Tárgyi adománnyal:

Az alábbi tárgyi adományokat tudjuk felhasználni:

Irodatechnikai eszközök (papír, toll, filctoll, ceruza, füzet, rajzlap, papírragasztó, táblakréta, radír, irattartó, tolltartó, …)

Taneszközök (vonalzók, szögmérő, körző, térképek, tablók, …)

Számítástechnikai eszközök (írható CD-k, DVD-k, pendrive, scanner, laptop, …)

Kézműves alapanyagok (gyurma, tempera, gyöngy, modellgipsz, kongré anyag és szalag, kötőtű, horgolótű…)

3. Szolgálattal:

Kiadványainkhoz kapcsolódó tevékenységgel (fordítás, gépelés, rajzolás, szerkesztés, terjesztés, …)

4.Egyéb:

Ha más módon szeretne támogatni bennünket, kérjük jelezze azt felénk!

Email: sri.prahlada.gurukula@pamho.net

Tel: (30)206-73-42

Támogatását előre is köszönjük!

Nézzen be hozzánk!
2009 07 11 premamoya

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tavalyi év szeptemberétől kezdődően már nem csak a Krisna-völgyi Búcsú során, hanem egész évben folyamatosan fogadjuk a hozzánk érkező látogatókat.

DSCF0514

Tanáraink bemutatják Önnek az épület, a tanárok és a tananyag érdekességei mellett az itteni pedagógusok által kifejlesztett mesekönyveket, DVD-ket. Ezekből az elbűvölő kiadványokból adományok ellenében Önnek is szívesen adunk:)

Kérjük, látogasson meg minket az alábbi időpontokban:

Hétfőtől péntekig : 10.00-13.00 illetve 15.00-17.00

szombaton: 10.00-13.00

vasárnap: 10.00-13.00 illetve 15.00-17.00 (májustól augusztus végéig!!!)

Egyházi ünnepeink kapcsán a nyitva tartás szünetel.

A Srí Prahláda Általános Iskola bemutatása
2009 07 08 premamoya

Az iskola épülete

Az iskola épülete

Krisna-völgyben az általános iskolai oktatás már a Templom átadásának évében, 1996-ban elkezdődött. A gyerekek magántanulóként jártak a környékbeli (főként a somogyvámosi) iskolába. Krisna-völgyi tanárok készítették fel őket a félévenkénti vizsgákra, amiken rendszeresen szép eredményekkel szerepeltünk.

2002-ben került átadásra a jelenlegi épület az egyik gyülekezeti támogatónk, Prija-szakhí déví dászí adományaként, illetve Gokularádzsa dásza tervei alapján. Azóta folyamatosan itt zajlik az oktatás.

DSCF1063

Az épület maximálisan 24 tanuló befogadására alkalmas. A tantermek, a tornaterem, a tanári szoba és a többi helyiség felszereltsége megfelel az állami előírásoknak.

A kis osztálylétszámok miatt a gyerekek kellemes, családias hangulatban tanulhatnak, ami hatékonyabbá teszi az oktatásukat és a nevelésüket.

Pedagógusaink  mind általános iskolai tanítói, vagy tanári végzettséggel rendelkeznek, emellett a  vallási tárgyak oktatásában is képzettek.

P7271387_201717

Az iskola oltára

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyerekek ugyanazt az értékrendet kapják a tanáraiktól az iskolában, mint a családtagjaiktól otthon, valamint Krisna-völgyben annak minden lakójától.

A Nemzeti Alaptanterv közismereti tananyagain túl célunk a lelki neveléshez kapcsolódó tárgyak (templomi ének-zene, védikus irodalom, szent helyek, templomi imádat, …) megtanítása.

anyaink_napja

Mivel egy önfenntartó közösséget fejlesztünk, ezért a biofarmhoz kötődő tevékenységek (biokertészet, tehénvédelem, kézművesmesterségek, vegetáriánus főzés,  stb.) megtanítása is része a mindennapi képzésnek.

A gyerekek rendszeresen el szoktak látogatni a tehenészetbe, hogy elsajátítsák a tehénvédelemhez kapcsolódó teendőket; a biokertészetünkbe, hogy ellessék a növények termesztésének fortélyait; valamint az étterem konyhájára, hogy megtanulják a vegetáriánus főzés titkait. Az iskolában külön kézművesóráik is vannak, s ezek során a szövés, fonás, csuhékészítés, varrás, hímzés, batikolás és még számtalan más mesterség rejtelmeibe is bepillantást nyernek.

Egyházunk Oktatási Tanácsának és Krisna-völgy elnökének, Gaura Sakti prabhunak a felkérésére 2008-ban elkezdtünk dolgozni az iskola akkreditációján, amit 2009. júniusában sikerült is megvalósítanunk.

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa