»
S
I
D
E
B
A
R
«
Új könyv érkezett!
2009 11 26 premamoya

Brhad_BhagavatmrtaA mai napon érkezett meg a Krisna-völgyi könyvtárunkba egy csodálatos szentírás magyarul megjelent változatának 5 példánya, melynek címe Srí Brihad-Bhágavatámrita!

Az ötszáz évvel ezelőtt íródott mű szerzője Sríla Szanátana Goszvámí, aki az Úr Csaitanya Maháprabhu (Krisna inkarnációja) örök társa.

Tovább »

Gyermekoldal !!!
2009 11 25 premamoya

kalpa-vrksaKedves Gyerekek!

Szeretnénk egy hírrel szolgálni. Mostantól nem csak apunak és anyunak lesz érdekes ez a honlap, hanem nektek is!

A napokban volt szerencsénk találkozni az Úr Krisna egyik örök társával, a képen látható kívánságteljesítő fával, aki egyenesen a lelki világból szállt alá.

Tovább »

Egy napunk 2. (Nagyszünet)
2009 11 23 premamoya

DSCF2770A délelőtti két tanítási óra után következik a Nagyszünet. Ekkor a gyerekek elfogyasztják az otthonról hozott elemózsiájukat.

A tornateremben szépen sorban leülnek, és mielőtt elkezdenének falatozni, előtte elmondanak egy imát: Tovább »

Múlt és jövő
2009 11 19 premamoya

1A napokban ellátogatott hozzánk az egyik legelső diákunk, aki annak idején még 15 évvel ezelőtt kezdte Krisna-völgyben az általános iskolai tanulmányait. Később ugyanennek az iskolának lett az egyik tanára. Dina-táriní dévi dászí azóta férjhez ment, és most már egy gyönyörű kisfiú, Narottama anyukája. Tovább »

Védőrács
2009 11 19 premamoya

AblakrácsAz iskolák biztonsági előírásai megszabják, hogy a tornaterem ablakait védeni kell a törésveszélytől. Erre több lehetőség is kínálkozott. Úgy gondoltuk, hogy a védőfólia nemcsak hogy gyenge, de egy ökoiskolához ez a megoldás nem is illik. Ugyanezért esett ki az ablaküveg elé erősített plexilap is. Tovább »

A rádióműsor anyaga
2009 11 11 premamoya

A fiúk dótiban, a lányok száriban járnak sulibaKorábban említettük, hogy járt nálunk a Kossuth Rádió, s november 11-én 11.00-kor adásba is került az anyagunk.

Többek véleménye szerint is nagyon vidám hangulatú műsor kerekedett ki belőle, amiben az iskola tanárai és gyermekei is mind szerepeltek. Tovább »

Kézműves órán
2009 11 09 premamoya

ssdd 247Kézműves órán olyan dolgokat igyekszünk megtanítani a gyerekeknek, amik hasznosak a mindennapi életünk során. Tovább »

Nálunk járt a Kossuth Rádió
2009 11 04 premamoya

ssdd 282November 2-án (hétfőn) kedves vendégek érkeztek hozzánk a Kossuth Rádiótól. A műsorvezető, Wágner Mária korábban már járt látogatóként Krisna-völgyben, s mivel A hely című műsorukban éppen vallásokkal kapcsolatos helyeket, embereket és életutakat mutatnak be, ezért most kis csapatával együtt jött el hozzánk. Tovább »

Szolgálat a tehenészetben
2009 11 02 premamoya

ssdd 186A napokban elmentünk a tehenészetbe, hogy megtanuljunk sok mindent, ami e szent állatokhoz kapcsolódik. Tovább »

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa