»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tanfolyam 1. rész: Kapcsolat a szülőkkel és a közösséggel
2010 01 27 premamoya

A bevezető tanfolyami anyag Urmilá déví dászí híres könyve, a Vaikuntha children (A lelki világ gyerekei)-ből vett részleteket tartalmazza.

1. rész: Kapcsolat a szülőkkel és a közösséggel

Tovább »

Tanfolyam a védikus oktatásról
2010 01 27 premamoya

Sokan kérték tőlünk, hogy szeretnének betekintést kapni a védikus oktatás “műhelytitkaiba”. Ezért elhatároztuk, hogy útjára indítjuk az alábbi tanfolyami sorozatunkat, melyben a Krisna-tudatos oktatás neves külföldi  szakembereinek anyagai közül közzé teszünk néhányat.

Urmilá déví dászí

Urmilá déví dászí

A Bevezető tanfolyami sorozat Urmilá déví dászí-tól (Dr. Edith Best) származik, aki a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetének (ISKCON) egyik kiemelkedő tanáregyénisége.

Tovább »

Gyermekrajz-pályázat!!!
2010 01 21 premamoya

A Gyermekrajz oldalunk nagy sikerére tekintettel egy országos rajzpályázatot indítunk a honlapunk lelkes ifjú látogatói között.

Tovább »

Gyerekszáj
2010 01 18 premamoya

Karuná-szindhu mátádzsí mesélte az alábbi történetet:

Nyelvtan órán a 3-dik osztályban a főneveket tanultuk. Téli sporteszközökre kellett példákat írni.

Kavirádzsa a következőket írta:

Tovább »

“A fuvola dalá”-nak története
2010 01 15 premamoya

srs_VGSivaráma Szvámí korábban megjelent könyve, a Venu-gítá (A fuvola dala) megfizethetetlen értékkel bír. Nem csak azért, mert az Úr Krisnáról szól, hanem azért is, mert ma már szinte lehetetlen beszerezni, mivel annak idején csak 500 exkluzív példány készült belőle.

Jakoda József prabhutól azonban mégis kaptunk egy kötetet, aminek hihetetlenül kalandos “életútja” volt addig, míg eljutott hozzánk.

Tovább »

Téli divat
2010 01 14 premamoya

DSCF3514A korábbi képekről már biztosan mindenkinek feltűnt, hogy a tanulók nálunk nemenként egyforma ruhát viselnek az iskolában (Ez a lányoknál sokkal feltűnőbb, hiszen egy szem fiú jár hozzánk :-)).

Nemrégiben megérkezett a téli divatnak megfelelő kollekciónk is.

Tovább »

A vizsgaidőszak már elkezdődött!!!
2010 01 11 premamoya

Krisna-völgyi szerzetes szanszkritot tanul

Elérkezett a vizsgaidőszak. Krisna-völgy sok lakója több tárgyból is vizsgázni készül a napokban ill. a hetekben, hiszen legtöbben közülük a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) hallgatói akik a vizsgáikat Budapesten teljesítik. »»

Szerepcsere
2010 01 09 premamoya

DSCF3431

Mindenki tudja, hogy ha csak hallgatjuk a tanárt, az nem annyira hatékony módja a megtanultak berögzítésének, mintha magunk mondjuk el ugyanazt. Ezért nálunk alkalmanként egy-egy óra erejéig szerepet cserél a tanár a diákokkal.

Ilyenkor a gyerekek átveszik egy kis időre a tanárok szerepét, és ők vezetik az órát.

Tovább »

Szülői segítség
2010 01 06 premamoya

DSCF2986Lehet, hogy nem minden általános iskola működik így, de Krisna-völgyben az a szokás, hogy a gyerekek szülei heti egy-egy óra szolgálattal hozzájárulnak az iskola fenntartásához. Tovább »

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa