»
S
I
D
E
B
A
R
«
Egy napunk – Szanszkrit versek tanítása
2010 09 27 premamoya

4, tránáya kárunya ghanághanatvam a lelki tm, hogy felszabaditsa öket, olyan lesz, mint egy esöfelhö, amiböl kegy esik (szent név, Rádhe Syáma, szentirások)A védikus szentírások szanszkrit nyelvű verseinek tanítása fontos szerepet tölt be az egyházi tantárgyaink oktatásában.

Tudvalevő, hogy a gyerekek 12 éves korukig hihetetlen mennyiségű memoritert (megtanulandó szöveget) képesek elsajátítani, s ráadásul a védikus írások versei ritmusuk és dallamuk miatt könnyen meg is tanulhatóak.

Ennek ellenére Dvaipáyana prabhu mégis érdemesnek látta, hogy ezt a tantárgyat játékos módon építse fel.

Tovább »

Csodálatos hangoskönyvek
2010 09 23 premamoya

DSCF6639A napokban érkezett meg hozzánk egy csodálatos könyvadomány, melyet Bhakti-déví mátádzsí és családja szponzorált meg számunkra. A zenélő és sok nyelven megszólaló hangoskönyvek Urmilá mátádzsínak és nemzetközi csapatának odaadását dicsérik.

Tovább »

1 évesek lettünk!!!
2010 09 21 premamoya

Szülinapi tortaÖrömmel tudatjuk minden kedves olvasónkkal, hogy a Krisna-völgyi oktatásról szóló honlap 1 éves szülinapját ünnepli. Ezen időszak alatt az alábbi eredmények születtek:

Tovább »

Köztársasági ösztöndíj
2010 09 18 premamoya

Nisanta_Lila_2007Dr. Réthelyi Miklós Miniszter Úr kiemelkedő tanulmányi eredményeiért Köztársasági ösztöndíjban részesítette a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola hallgatójaként Nisanta-lílá mátádzsít, aki Krisna-völgyben végzi szolgálatát.

Tovább »

Új mesekönyvek
2010 09 16 premamoya
Így élünk mi 1. rész - A táska

Így élünk mi 1. rész - A táska

Nemrégiben 3 újabb kiadvánnyal sikerült gazdagítani a mesekönyveink kínálatát!

Tovább »

Tanévnyitó ünnepség
2010 09 13 premamoya
Első betű ceremónia

Első betű ceremónia

Szeptember első napjaiban egy csodálatos tanévnyitó ünnepséggel kezdtük el az új tanévet a templomban.

Tovább »

A biokertünk ajándékai
2010 09 04 premamoya

DSCF6451Az iskolaépületünk déli oldalánál egy kb. 20 m2-es kis biokert található, ahol a legkülönfélébb zöldségfélék és bogyósok kínálják ágaikon nektári ajándékaikat.

Tovább »

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa