»
S
I
D
E
B
A
R
«
Zöld ötletek – Legyél víztakarékosabb!
2011 04 22 premamoya
Legyél víztakarékosabb!

Legyél víztakarékosabb!

Habár a Föld 70%-át víz borítja, ennek nagy része tengervíz, s mindössze 2-2,5 %-a édesvíz. Emellett meghaladja az egymilliárd főt azok száma, akik nem jutnak megfelelő minőségű, vagy mennyiségű ivóvízhez. A klímaváltozás kapcsán az egyre súlyosbodó aszályok miatt Dél-Európa továbbra is nagy vízhiánnyal küzd.

Tovább »

Iskolai öko-kirándulások
2011 04 21 premamoya

Újra itt van a kirándulások ideje, s ezért iskolai tanár- illetve diákcsoportok részére szeretnénk egy újabb lehetőséggel szolgálni. Az alábbi programcsomagok főként a  környezettudatosság iránt érdeklődőknek szólnak.

Tovább »

Tanári továbbképzés
2011 04 18 premamoya
Tanári továbbképzés

Tanári továbbképzés

A múlt héten egy nagyon lelkesítő tanári továbbképzésen vettünk részt. Ellátogatott hozzánk a nemzetközileg ismert máyápurai gurukula (védikus iskola) egyik jeles tanára, Príti-vardhana prabhu, aki megosztotta velünk értékes tanári tapasztalatait.

Tovább »

Ovi – Játszótér
2011 04 15 premamoya
Játszótér

Játszótér

A napokban egy jelentős adománnyal bővült a Családi Napközink. Syámaszundari mátádzsi felajánlott egy kisebb játszóteret.

Tovább »

Iskolai biokert
2011 04 06 premamoya
Iskolai biokert

Iskolai biokert

Itt a magvetések ideje, ezért felkerekedtek a kisdiákjaink is, hogy az ökoiskola biokertjében elültessék néhány zöldségféle magjait.

Tovább »

Tanfolyam 2. rész – A kultúra átadásának módjai
2011 04 05 premamoya
  • A kultúra átadásának módja a védikus  társadalomban

A védikus kultúrában a társadalom a közösség érdekeit képviseli és a társadalom szilárdítja meg a közösség értékeit. Ennek a kultúrának a lényege a Védákban – India 5.000 éves ősi szentírásaiban – van leírva.

Tovább »

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa