DSCF6451Az iskolaépületünk déli oldalánál egy kb. 20 m2-es kis biokert található, ahol a legkülönfélébb zöldségfélék és bogyósok kínálják ágaikon nektári ajándékaikat.

Az tavaszi ültetéstől a növények év közbeni gondozásán át a betakarításig minden tennivalót játszva megtanulnak a gyakorlókertben.

Minden évben komoly mennyiségben szokott teremni a biokertünkben. Az itteni  terményekből először viszünk a templomba, hogy megörvendeztessük vele az Úr Krisnát, egy részt az iskolába látogató vendégek kapnak meg adományaikért, a többit pedig egyenlően elosztjuk, és hazaviszik a gyerekek.

Ezeknek a terményeknek az íze nem csak azért különleges, mert Krisna-völgy lelki birodalmában termett, nem csak azért mert bio-módszerekkel termeltük, hanem azért is, mert a gyerekek odaadását lehet közvetlenül megízlelni általuk.

A legutóbbi paradicsomszüret képei is mindent elárulnak:

5 Thoughts to “A biokertünk ajándékai”

 1. Indra

  Nincs is finomabb dolog a világon,mint a frissen leszedett piros, lédús paradicsomba beleharapni! Íze semmihez sem hasonlítható, még él és életet ad!
  Igazi áldás.
  Gratulálok a gyönyörű kertecskéhez a gyerekeknek!

  Üdv:Indra

 2. Bánk Tibor

  Haribol kedves prabhu!
  Nagy örömmel látom milyen lelkesek a gyerekek.Ha legközelebb Krsna-völgybe látogatok feltétlenül teszek egy kis kitérőt azért hogy én is megkóstoljam az ifjú vaisnavák és vaisnavik kegyéből származó nektári étkekel.Sok sikert!
  Goranga bh Bánk Tibor

 3. Jan

  Kedves Biokertészek!

  Hogy sikerült ilyen szépen kinevelni a paradicsomokat? Nekem teljesen tönkrement a sok eső miatt. Mivel lehet védekezni? Örülnék, ha kapnék ötleteket.
  Előre is köszönöm. Üdvözlettel: János

 4. Premamoya d.

  Kedves Jan!
  Kérdésedet tolmácsoltam az iskola vezetőjének, ezért csak most válaszolok.
  Úgy látjuk, hogy a Haré Krisna mantra lelki hatásának és az alapos trágyázásnak tudható be a kiváló termés. Az időjárás egyáltalán nem lehetett az oka.

  sz. Pmd.

 5. A legfinomabb “gyümölcs” a paradicsom. Gyermekkoromban sokat ettem,mert igazi Ízkavalkádot kaptam belőle. A legjobb hűsítő volt a nyári hőségban,a legfinomabb “ital” volt a víz után és a legjobb kisérő egy vajas kenyérhez. Évtizedeken keresztül nem éreztem a bolti paradicsomokban azt a tökéletességet, ezért le is szoktam a nyersen fogyasztásáról. De a farmos friss salátákban újra megkaptam az ” elveszett” paradicsomot. Hála az összes ott lakó bhakta odaadásának!!Haré Krisna!

Leave a Comment