Szentírások lrkezése
Szentírások lrkezése

Nagy ünnepséggel fogadták az általános iskolás gyerekek a Srímad-Bhágavatam sorozatokat!

A szentírás alapú oktatáshoz nélkülözhetetlen a Srímad-Bhágavatam, hiszen ez a legfőbb bizonyíték a vaisnavák számára az összes védikus írás közül. A gyermeklétszám növekedéséve azonban szükség volt arra, hogy minden tanteremben legyen egy teljes sorozat ebből a műből. Mivel azonban átmenetileg szinte lehetetlen teljes sorozatokat beszerezni, ezért a Krisna-völgyi könyvtárhoz kellett fordulni, hogy tudnának-e kihelyezni az ott lévő állományból az iskola számár. Szerencsére a könyvtári készletből ezt meg lehetett oldani.

A gyerekek már nagyon készültek a jeles napra, amikor zenés kírtanával elindultak az iskolából a könyvtár felé. Ahogy megérkeztek, mindenkinek jutott 2-3 kötet, amit magukhoz vettek és nagyon óvatosan elindultak vissza az iskola felé. Ahogy megérkeztek, nagy lelkesedéssel elkezdték megnézegetni a kincset érő ősi írásokat, persze főleg  a képeket. 🙂

Végül a tantermekben lévő könyves szekrények előre kialakított polcain nagy figyelemmel szépen elhelyezték a Srímad-Bhágavatam köteteit. Azóta is rendszeresen tanulmányozzák nem csak a tanórákon, de még időnként az óraközi szünetekben is.

 

Leave a Comment