A szívben lakozó Úr
A szívben lakozó Úr

A ovinkba járó kis Govinda-harit nagyon odaadóan nevelik a szülei.

A gyerekek imádnak élelmiszert vásárolni, és persze meg is kívánják azt, amint leveszik a polcról. Ezért Govinda-hari szülei azt tanították neki, hogy mielőtt megkóstolunk valamit, azt fel kell ajánlani a Legfelsőbb Úrnak. Mivel legtöbbször a Krisna-völgyi bhakta-raktárban szerzik be az ilyesmit, ezért ezzel egy jó ideig nem is volt semmi gondjuk. Ilyenkor a kisfiú odament a falon lévő oltárképhez és nagy odaadással felajánlotta az Úr Krisnának az ennivalót, majd utána lelkesen majszolni kezdte.

Igen ám, de egyszer a család elkövette az a hibát, hogy elmentek valahol másutt vásárolni. A kis Govinda-hari a szupermarketben nem találta az Úr Krisna képét. Meglepetten kérdezte a szüleit, hogy merre tudná felajánlani a frissen zsákmányolt finomságot. Erre azt felelték neki, hogy: “a Legfelsőbb Úr ott lakik a te szívedben is.”

Több se kellett a kisfiúnak és elkezdett az ennivalóval a szíve előtt körözni néhányat. Majd amikor már belülről, a szívéből érezte, hogy az Úr Krisna teljesen elégedetté vált a felajánlásával, akkor annak rendje és módja szerint boldogan elkezdte falatozni a prasādamot. 🙂

Leave a Comment