Tavasztündér
Tavasztündér

Ígéretéhez hűen a tavasz első szívmelengető sugaraival együtt megérkezett az oviba a Tavasztündér is.

A gyerekek már nagyon várták Seres Barbi óvónénit, aki ezúttal nem jött egyedül, hanem magával hozta Margarétát, a tavasz egyik kedves hírnökét.  Az volt a titkos tervük, hogy megtanítsák az ovisokat kis manócskákat varázsolni. Azért is nagyon illeszkedett mindez az Úr kedvteléseibe, mert éppen akkor “manóztak” Krisna-völgyben a felnőttek. Ez egy nagyon aranyos játék, amikor megpróbáljuk minél több kedves elrendezéssel, észrevétlen szolgálattal, vagy titkos ajándékokkal meglepni egy-egy ismerősünket.

Az ovisok a manókat filc anyagból és gyapjúból varázsolták. Megtanulták megvarrni a manóruhát, ami tudvalevőleg azért zöld, hogy a manócskák könnyen el tudjanak bújni a réten, vagy az erdőben, s így ne lehessen könnyen észrevenni őket, amint valami kedves szolgálatban, vagy titkos ajándék célba juttatásában mesterkednek. Méhviaszból készítették el az aprócska állatokat és a virágokat. A háttérre felreppent néhány pillangó, és minden kedvezőség jelzéseként felvirult egy színpompás szivárvány is, hogy a manók és a kis állatok tudjanak gyönyörködni bennük.

Mire elkészült a nagy mű, addigra éppen eltelt egy hét és a Tavasztündér ahogy jött, úgy el is illant. Kicsit szomorúak voltunk, de tudtuk, hogy sok dolga akad még másfelé is, ahol szintén kedves gyerekek várnak rá. Amint forró napsütésével beköszönt majd a nyár heve, úgy fogjuk újra köszönteni Barbi mātājīt, és újabb titkokat megtanulni tőle.

 

Leave a Comment