»
S
I
D
E
B
A
R
«
A tehenek első legelése
2017 04 16 by premamoya
Első legelés

Első legelés

A tehenek első tavaszi legelése nagy ünnep volt a gyerekeknek is!

Hosszan kígyózó vidám zenés menet kísérte ki Govardhana-lālát a Tehénvédelmi Központunkhoz. Amíg a felnőttek a tehénvédelem fontosságáról hallgattak egy előadást, addig az itteni és az ünnepre érkezett gyerekek simogatták és ölelgették a kis bocikat, akiket ők sohasem ennének meg. Sőt inkább friss zöld fűvel bátran etették kis kezükből kínálva az ennivalót a bociknak.

Az itteni lisztből készült pogácsa nem csak azért volt kelendő, mert nagyon jó illatot árasztott, hanem mert az iskolások árusították nagy szeretettel.

Ezután jött a fajtabemutató, amire felvonultak a magyar tarka, a magyar szürke, az alpesi borzderes, az indiai zebu és a svájci barna tehenek közül egy-egy. Hallhattunk egy rövid összefoglalást mindegyiknek az általánosan jellemző  tulajdonságairól.

Ezután következett egy vidám színdarab, amiben az általános iskolásaink jelentős részt vállaltak. A történet természetesen az 5.000 évvel ezelőtti első legelés vélt történetét dolgozta fel. 🙂

A tehenek eközben egyre türelmetlenebbül várták, hogy a hosszú ünneplés részeként mikor kóstolhatják meg a frissen harsogó, csábítóan zöld füvet. Hangos bőgéssel adták mindenki tudtára, hogy itt az idő. Ekkor az iskolásaink sorfala közepette kivágtattak a tehenek a legelőre, ahol nagyokat szökkenve boldogan ugrándoztak, élvezettel meghemperegtek a fűben, s végül nagy örömmel falták a friss ennivalót.

A tehenek és az emberek is mind nagyon boldogok voltak ezen a csodálatos napon.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa