A szentírások lelki ereje
A szentírások lelki ereje

Kedves barátomtól Móhana dásztól kaptam ezt a nagyon lelkesítő levelet, ami a védikus szentírások lelki erejét bizonyítja. Íme.

Tisztelt Móohana dász !

A 2012. 01. 12-én történt beszélgetésünk kapcsán kérésednek megfelelően az alábbiakban  írom le röviden a “Szent könyvek: Bhagavad Gita, Srimad Bhagavatam” rám gyakorolt hatását.

A jelenlegi életem során nem találkoztam a Krisna-tudattal, és ezért erről a tudományról semmit nem tudtam. Valójában mindig nagyon érdekelt a metafizika . A lakóhelyemen lévő Könyvtárba elmentem és onnan kikölcsönöztem egy ezzel kapcsolatos könyvet.  Az teljesen érthetetlenül beszélt erről a témáról, de hivatkozott a Bhagavad Gitára, ami otthon ott volt a könyves polcon.

Az, hogy a Gita hogyan került hozzám az alábbi a története:

A pontos évet nem tudom, de 1995 után egy hölgy becsengetett hozzám Százhalombattán ahol laktam, jelenleg is itt lakom, és megvételre ajánlotta a Bhagavad Gitát, a Krisna könyvet, és a Srimad Bhagavatam első három énekét. A könyvekben lévő képek nagyon megtetszettek ezért megvettem a felkinált könyv mindegyikét.

Gyakorlatilag a fenti könyvek a könyves polcom első sorában arra vártak, hogy elkezdjem őket olvasni. Hát elég hosszú ideig kellett várniuk. 1995-ben családi életemben egy mélypont következett be, ami a figyelmemet erőteljesebben a metafizikai dolgok felé irányította, és ennek hatására elkezdtem ezzel a témával  mélységében foglalkozni. A
Gitában olvasottak annyira felkeltették az érdeklődésemet, hogy a Srimad Bhagavatam többi énekét is megvásároltam, hogy minél teljesebb tudásra tehessek szert ebben a témában, ami “nő” létemre nem volt éppen egyszerű dolog.

Valójában a semmiből kiindulva évek alatt a folyamatos olvasással, a tanultak feldolgozásával probáltam elsajátítani ezt a tudományt. Miután  némi megértésre szert tettem, egyszerűen kitárult előttem a világ -az anyagi és lelki – ami által világossá vált számomra az emberi természet mozgató rugója, ez nagyban segített  elfogadni olyan dolgokat, ami az anyagi szintről nézve az ember számára elfogadhatatlan.

Igyekeztem mindent megtenni a legtökéletesebb tudásért anélkül, hogybárki személyes segítségét kértem volna, mivel egyedül kellett két gyermekemet nevelni és az ő problémájukkal is megküzdeni. Nagy szerencsémre az Úr Krsina gyakorlatilag mindig velünk volt, így a felmerült a problémákra a megoldást mindig megmutatta és így mindkét
gyermek nevelésében és egyéb felmerülő más megoldásra váró problémához segítséget és útmutatást kaptam Tőle.

Azóta is igyekszerm  útmutatása alapján élni. A tanulást azóta sem hagytam abba, hiszen e  tudás elsajátítása akár több életre szóló feladat. A tanultakat az életem során igyekszem gyakorlatban is alkalmazni kisebb nagyobb sikerrel.
Nagyon örülök, hogy hosszú idő után végre elnyerhettem a bhakták társaságát, ami 2011. december hónapban a főző tanfolyamon való részvételemmel kezdődőtt, remélem, hogy most már életem végig valahogyan a bhakták közelében lehetek.

Gondolom példám nem egyedi, és Krsina még sok embert ajándékozott meg ezzel a csodálatos tudással, ami kegyes képviselői A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda lelki tanítómester és  tanitványainak áldozatos munkájának köszönhetően számomra is lehetővé vált.

Minden bhaktának tiszteletteljes hódolatomat ajánlom, és kívánom hogymindannyian  legyenek sikeresek lelki fejlődésükben.

Hare Krsna.  Garamszegi Anikó

One Thought to “A védikus szentírások lelki ereje”

  1. Kovács Sarolta

    Szerettem volna elolvasni ezt a cikket, de a betű típusa miatt ez egyszerűen lehetetlen.

Leave a Comment