»
S
I
D
E
B
A
R
«
Ajándékcsomag az ovisoknak
2011 12 27 by premamoya
Ajándékcsomag az ovisoknak

Ajándékcsomag az ovisoknak

Az általános iskolásokkal a decemberi Ügyes kezek órákon egy ajándékcsomagot készítettünk az ovisoknak, amit aztán Karácsony előtt el is vittünk hozzájuk.

Azt találtuk ki, hogy faépítőt készítünk nekik, ami kockákat, hasábokat, rudakat, lapokat tartalmaz, összesen 36 darabot. Az első alkalommal sikerült kifűrészelni az elemek nagy részét, ezeket lecsiszolni ráspollyal és dörzspapírral, valamint elkezdtük a rudak illeszkedéseit mechanikus kézi fúróval (amerikáner) kifúrni. A gyerekek a különböző asztaloknál forgó rendszerben kipróbálhatták az egyes munkafázisokat.

A második alkalommal gyorsan befejeztük a fennmaradt elemek legyártását és már csak a minőség-ellenőrzés maradt hátra. Ez azt jelentette, hogy kipróbáltuk az iskolásokkal a játékot, hogy tetszeni fog-e majd az ovisoknak 🙂

Utolsó mozzanatként szépen becsomagoltuk az ajándékot, hogy december 22-én délelőtt át tudjuk adni. Az ovisok már nagyon vártak bennünket, és nagy volt az öröm, amikor átadtuk az ajándékcsomagot. Rögtön elkezdték építeni a kis alkotásaikat. Ezután az ovisok megvendégeltek bennünket az általuk sütött ízletes mézeskaláccsal.


2 hozzászólás  
Nagy Andrea writes:
július 3rd, 2012 at 18:36

Ünneplitek a Karácsonyt??

premamoya writes:
július 4th, 2012 at 11:36

Habár a Karácsony nem egy hivatalos egyházi ünnepünk, de tiszteletben tartjuk mások vallásos hagyományait. Jézus Krisztus a Legfelsőbb Úr lelki üzenetét hirdető tökéletes tanítómester volt, ezért megadjuk a tiszteletet felé is.
Erről az Önmegvalósítás tudománya című könyvünk egyik fejezete (Jézus Krisztus guru volt) ad részletesebb betekintést.

Az ajándékok adása a szeretet 6 jele közül az egyik, ezért bármely más napon is hasznos ezt a lelki gyakorlatot fenntartanunk, nem csak egyszer egy évben.

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa