»
S
I
D
E
B
A
R
«
Az oltár mögötti titkos birodalom
2010 08 10 by premamoya

DSCF5934Nagy kegyben volt részünk a héten, amikor is ellátogathattunk a Krisna-völgyi oltár mögött lévő titkos birodalomba, amit szakavatott nyelven Púdzsárí-osztálynak neveznek.

A púdzsárí szó azokra a személyekre utal, akik az oltáron végzett imádathoz közvetlenül kapcsolódó tevékenységeket végzik. Ennek a részlegnek a vezetője Asta-szakhí mátádzsí kalauzolt körbe bennünket.

Ám ahhoz, hogy ide földi halandó beléphessen, először is púdzsá-tisztának kell lennie. Ez azt jelenti, hogy előtte le kell tusolnia, és tiszta ruhát kell öltenie magára. A másik feltétel pedig az, hogy csak szolgálati ügyben szabad ide belépnie. Ezek miatt számít ilyen titkosnak ez a lelki birodalom. Mivel mi most tanulni jöttünk az itteni szolgálatokat, ezért bebocsátást nyertünk.

Először a  ruhaszobát tekintettük meg. Számtalan, szebbnél-szebb ruhaköltemény várja itt, hogy másnap az Urak testéhez simulva “átölelhessék” Őket. Ezután az előkészítő szobában megcsodáltuk a ékszereket. Mivel az Úr Krisna minden teremtett dolog birtokosa, ezért minden ékszer Őt illeti meg. A másik fensége, hogy a leglemondottabb is egyben, s ezért csak egy keveset tartott meg Magának. 🙂 Ugyanitt találhatóak az imádathoz szükséges réz és ezüst eszközök is.

A következő állomásunk a konyha volt, ahol éppen Mandzsuválí mátádzsí készítette az Urak ebédjét, valamint Kírtirádzsa prabhu a másnap hajnali édességet.

Mivel belépésünk egyik feltétele volt, hogy szolgálatot is végzünk, ezért a kellő előtanulmányok elsajátítása után kendőket hajtogattunk, ezüstedényeket tisztítottunk, s az ebéd elkészítésében is segítettünk.

E titkokkal teli csodálatos birodalomban az alábbi képek készültek:


2 hozzászólás  
Tulasi Krisna d.d. writes:
augusztus 17th, 2010 at 19:35

Milyen szerencsések,hogy játszva megtanulnak mindent, amit mi komoly erőfeszítések árán érhetünk csak el. Haré Krisna!!

oktatas.krisnavolgy.hu » Archívum » 1 évesek lettünk!!! writes:
szeptember 23rd, 2010 at 09:34

[…] 637 látogatás – Az oltár mögötti titkos birodalom […]

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa