Új iskolaépület
Új iskolaépület

Az enyhe novemberi időjárás kedvezően segítette az építési munkálatok folytatását az elmúlt hetekben.

A legutóbbi tudósításunk óta felkerült egy komoly villámhárító-rendszer az épületre. Amikor először megpillantottam az épületet körülölelő árkot, azt hittem, hogy a tervező véletlenül várárok-rendszert is álmodott a gyerekek kedvéért. Aztán megtudtam, hogy ekkora épületeknél a földelés teljesen körbe veszi az egész épületet.

A mosdóknál a vízvezetékek bekerültek a helyükre. Idő közben az összes helyiségnél megtörtént a kátránypapírral történő vízszigetelés elhelyezése.

Idő közben elkészült a tetőszerkezet. Ugyan a cserép még nem repült fel a helyére, de a fólia már igen, így az megvédi az esetleges csapadéktól a földszinti részeket. Megérkeztek az ablakok és a többi nyílászáró is, de még nem kerültek a helyükre, mert így jobban szellőzik és szárad minden.

Befejeződött a külső hőszigetelés tábláinak felragasztása, ami komolyabban hozzájárul majd ahhoz, hogy minél kevesebb költség legyen az épületet télen fűteni és az egyre forróbb nyári időben pedig belül hűvös maradjon.

A kazánház föld alatti részeinek (kazántér, fatároló) betonszerkezete és vízszigetelése teljesen befejeződött, és a kémény alapja is látható már. A lapos tetőn a vízszigetelési munkálatok a napokban fejeződtek be.

 

Leave a Comment