»
S
I
D
E
B
A
R
«
Az új iskolaépület – 4. rész
2016 01 15 by premamoya
Új iskolaépület 4.

Új iskolaépület 4.

Habár az elmúlt hetekben a fagyok kissé akadályozták a munkálatokat, de még így sok minden történt az új iskolaépületünk építése során.

A külső hőszigetelésre felkerült az alapvakolat, amire a korábbi épületünk színeivel harmonizáló külső színezés jön rá majd a fagyok elmúltával.

Nagyon szép lett a folyosórész felett elhelyezkedő fő tetőszerkezet cserépfedése. A jelenlegi épületünkhöz hasonlóan az itteni homlokzat oldalain is egy díszítő párkány fog húzódni, azonban ez nem műkőből lesz, hanem a fa tartószerkezetre cserépfedés kerül. Ehhez a fából ízlésesen kivágott tartóelemek is mind elkészültek.

A vízvezetékek és a lefolyócsatorna elemeinek jelentős részét már beszerelték. A fűtésrendszer csövei várják, hogy a lemezradiátorokkal közösen kellemes meleget varázsoljanak az épületbe. Itt-ott egy nyomásmérővel találkozunk, ami kíváncsian kandikál ki a falból.

A nyílászárók közül az ablakok mind a helyükön vannak. Messziről nagyon hasonlónak tűnnek a jelenlegi épületünkön lévőkhöz, de hőtechnikai okok miatt jobbnak láttuk, ha az ívelt felső rész fix lesz, a nyílószárny pedig hagyományos téglalap alakú. Az íves ablakok másik hátránya az, hogy a befelé nyitás miatt a belső párkányrésze mindig kicsi. Az előbbi megoldással azonban itt kiküszöböltük ezt a problémát.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa