»
S
I
D
E
B
A
R
«
Bemutatkozom – Dharmarāṇī
2017 09 08 by premamoya
Bemutatkozom

Bemutatkozom

A kis Dharmarāṇī születése után nem sokkal Szombathelyről átköltözött Somogyvámosra, hogy közelebb legyenek Rādhe-Śyāmához és a bhaktáihoz.

Mivel anyukája hamarosan elkezdte a szolgálatát az óvodában, így a kis Dharmi is ment vele a babakocsiban. Minden gyerek vele szeretett volna játszani. Anyukája nagyon örült, hogy kislánya született, mert így régi vágyának beteljesedésében reménykedhetett, vagyis abban, hogy fésülgetheti, szép hajfonatokat készíthet majd neki. A sors fintora volt, hogy Dharmi ezt egyáltalán nem szerette, így anyukája Tilakiṇī és Tulasī hajának fésülgetéséből kellett, hogy örömet merítsen. Az eddig már többször említett Rāmāyaṇa játékokban Dharmi játszotta Lakṣman szerepét, és már akkor kitűnt színészi tehetsége. Otthon is kedvelt időtöltése volt mondókákat, verseket felmondani.

Elég korán, 5 és fél évesen ment iskolába amiatt, hogy az iskoláskorú Tilakiṇīnek ne kelljen egyedül járnia az első osztályt. Ekkor született meg a kisöccse, akit nagyon szeretett már akkor, és sokat játszott vele.

Humán beállítottsága az évek során újra és újra felszínre bukkant, hiszen nagyon szeret olvasni, szeret történeteket kitalálni, ötletes fogalmazásokat tud írni, és színészi tehetsége is az évek során egyre jobban kibontakozni látszik. Bár gyakran a negatív hősöket kell megjelenítenie, ez nem okoz neki problémát, valódi tehetségét kimutatva kiemelkedően formázza meg a színdarabok kevésbé kívánatos hőseit. Így nem csodálkozhatunk azon, hogy Dharmi jelenleg azon gondolkodik, hogy színész váljon belőle, bár a tanári pálya is tetszett neki egy időben. Tőle is megkérdeztem, hogy melyek a kedvenc tantárgyai, s íme a válasz: a nyelvtant azért szereti, mert könnyű, mellette pedig az irodalmat és az informatikát szereti.

Azt hiszem, ha bármelyik középiskolást megkérdeznénk, hogy mi volt élete legnagyobb élménye, mindegyik ugyanazt válaszolná, mint Dharmi, hogy az indiai zarándoklat volt az. 🙂


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa