»
S
I
D
E
B
A
R
«
Bemutatkozom – Kavirāja
2017 08 18 by premamoya
Kavirāja

Kavirāja

Kavirāja Budapesten látta meg a napvilágot 2001 májusában.

Két évesen már költözött is, ugyanis a család Śivarāma Mahārāja kérésére Somogyvámoson folytatta életét. Mivel akkoriban még nem volt egy ideig óvoda, ezért a kis 3 éves Kavirāja a templomban takarított az anyukája mellett. Korán kiderült, hogy a kisfiú igazán a kétkezi tevékenységekben leli örömét, így már akkortól szívesen, erejét megfeszítve szolgálta ezen a módon az Úr Kṛṣṇát.

Később is otthoni kedvenc időtöltése a favágás és a sarlózás volt. Az iskolában főként a testnevelés órákat szerette, azok közül is leginkább a túrázásokat Gopīcandra prabhuval és az aikidó-órákat Yogeśvara prabhuval. Ugyanígy a harcedzettségét növelvén lelkesen vágott bele a Śaśiśekhara prabhu által tartott íjászkodásba.

Jelenleg középiskolásként kertésznek tanul, szeptembertől az utolsó tanévet kezdi. Szabad idejében nagyon szereti a természetet fényképezni. A tanulás melletti szolgálatáról hamar kiderült, hogy igazán testhezálló számára, hiszen régóta vágyott már a tehenészetbe. Most az ökrészkedést tanulja, azon belül is a kis ökrök munkára való betanítását. Elmondása szerint el tudja képzelni, hogy akár egész életében ez legyen a szolgálata. Bárcsak mindenki ilyen könnyen megtalálná a természetének megfelelő szolgálatot.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa