»
S
I
D
E
B
A
R
«
Bemutatkozom – Tulasī
2017 03 27 by premamoya
Bemutatkozom

Bemutatkozom

Tulasi az első gyermekek egyike, aki már Krisna-völgyet mondhatta otthonának születése után.

Mivel három éves korában még nem volt óvoda a farmon, ezért csak négy évesen került ki az otthon megszokott világából másik három társával együtt (Kavirája, Tilakini és Dharmaráni) egy szintén otthonos hangulatú óvodába, hiszen főként a bhakták házai adták a helyet a kicsiknek.
Susila mataji és Puskarini mataji, mint óvónénik gondoskodtak róluk. Elmondása szerint rengeteget kirándultak és mindig a Rámáyanát hallgatták vagy adták elő és sohasem unták meg. Az egyik legnagyobb élménye ebből az időszakból, hogy a reggeli mahaprasádamot mindig ők kapták meg, és ha valaki nem fogadta el, az egy hétig nem kapott. A kis Tulasi viszont annyira ragaszkodott a mahaprasádamhoz, hogy kijelentette ő inkább még a komposztról is megeszi, csak nehogy ne kapjon egy hétig!:)

Iskolásként már alsóban kívülről fújták a Brahma Samhitát és sok-sok fesztiválon és prédikáló programon vettek részt. Ezek mellett a Kalandnapokat is nagyon kedvelte.

Kedvenc tantárgya az angol, nagyon szeret bhajant hallgatni, fesztiválokon részt venni, olvasni és kisebb gyerekekkel lenni. Az utóbbit élete fő szolgálatának is gondolja, így a gimnázium után előreláthatólag óvónőképzőben fog tanulni.

Tulasira azért is büszkék vagyunk, mert szinte minden évben kitűnő eredménnyel fejezte be az általános iskolai tanévet. Jelenleg 10-dik osztályos magántanulója a Marcaliban lévő Berzsenyi Gimnaziumnak, ami azt jelenti, hogy Krisna-völgyben tanul, és év közben a konzultációk miatt, félév végén pedig a vizsgái révén jár be az iskolába.

Anyukája hálás mindazért, hogy lánya kicsi kora óta szolgálhatott a fesztiválok alkalmával, hogy sok Krisna-tudatos programot biztosítottak számára megalapozva ezzel Isten-tudatos életét.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa