»
S
I
D
E
B
A
R
«
Búcsú-ztunk
2011 08 09 by premamoya
Búcsú-ztunk

Búcsú-ztunk

A Krisna-völgyi Búcsú színes programsorozatából az iskolánk tanulói és tanárai is kivették a részüket

A gyerekek idén a nagy sikerű mridanga-show-val lepték meg a közönséget.Nem csak a dobok együttes ritmusa és összhangja volt lenyűgöző, hanem az eközben előadott mozgás koreográfiája is. Nem egyszerű dolog egy nagy agyagdobbal forogni, táncolni úgy, hogy közben a ritmust is pontosan tartani kell. A megérdemelt tapsvihar nem is maradt el egyik nap sem.

Videó részlet a mridanga show-ból

Természetesen a gyerekek bemutatták a Mrigári a vadász című zenés színdarabot, ami most is nagy hatást gyakorolt minden nézőre. Többen ráébredtek arra, hogy az állatoknak is van lelkük, s erőszakos tettnek számít elpusztítani őket.

A Védjük a teheneket rajzpályázat eredményhirdetésére a nyertesek közül néhányan személyesen is eljöttek, hogy átvegyék nyereményeiket. A 265 beérkezett pályaműből a 100 legjobb alkotást az iskolánk tornatermében állítottuk ki, ahol a Búcsú ideje alatt több ezren meg is csodálták azokat.

Ugyanitt bűvölte el a gyerekeket Lengyák Pista bácsi, aki hihetetlen sebességgel képes papírból állatfigurákat elővarázsolni. Az Olló-vágta elnevezésű általa kifejlesztett módszer a képek tanúsága szerint a felnőtteknek is nagyon tetszett.

Az iskola tantermeit a tanáraink úgy varázsolták át, hogy a közismereti, a védikus és az önfenntartáshoz kapcsolódó tantárgyak során használt eszközöket egy-egy helyiségben lehetett megtekinteni.

Tanáraink azonban nem csak az iskolát mutatták be a vendégseregnek, hanem a Nagyszínpadon a műsorvezetést, valamint a zenei programokat is vezették, s az Ígéret című nagy sikerű pantomimban is szerepeltek.

Idén is jót Búcsú-ztunk, s ha valaki lemaradt volna róla, akkor jövőre mindenképpen jöjjön el 🙂


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa