Az Országház előtt
Az Országház előtt

December 13-án, kedden az általános iskolánkban rendkívüli szünet volt, mivel a tanárok és a gyerekek is részt vettek az Országház előtti békés demonstrációnkon, amit a Krisna-völgyi tehenek legelői és szántóterületeink védelmében rendeztünk.

Délelőtt buszra ültünk, és 14 óra körül sikeresen megérkeztünk az Országház elé a Kossuth-térre. A demonstráció helyszínén már ekkor nagy tömeg gyűlt össze, amely percről-percre tovább növekedett. Ezalatt a színpadról a Hare Krisna mantra lágy dallamait hallgathattuk. A 3 “táncoló tehénhez” egyre többen kapcsolódtak be, s mindenki lelkesen vett részt a táncban.

Nem sokkal ezután elkezdődtek a tiltakozó beszédek, melyeket nem csak Krisna-hívők tartottak, hiszen Vekerdy Tamás gyermekpszichológus és a Kaposvári Egyetem egyik tanára is felszólalt az érdekünkben.

A beszédek vége felé kerültek sorra a Krisna-völgyi általános iskola tanulói, akik versbe szedve fogalmazták meg kérésünket:

Krisna-völgyből hozott utunk,

Ön is biztos hallott rólunk.

Mindenkinek könyvet osztunk,

Országházba kérvényt hoztunk.

Ne vegyék el földjeinket,

tehenektől legelőnket!

Hová kéne nekik menni,

s hol fognak majd füvet enni,

hogy nekünk tejet adjanak,

s védelmet tőlünk kapjanak.

Jöttünk kérni igazságot,

honatyáktól jó szándékot,

Törvényt Isten által szabni,

vallásunknak jogot adni.

Hisz’ Isten előtt mindenki egy,

minden vallás Őfelé megy!

Ezt megértve lesz csak béke

Magyarország jólétére.

Nagy tapsot kaptak a gyerekek. Ezután tartotta beszédét egyházunk vezető lelkésze, Sivaráma Szvámíi a gyerekeink társaságában. A beszédek után az Ételt az életért karitatív programunk önkéntesei meleg teával és finom édességgel vendégeltek meg mindenkit.

One Thought to “Demonstráció az Országház előtt”

  1. Emese

    Haribol! Nagyon-nagyon találó és édes a versike:) Gratulálok a sok “buksinak”, aki írta:)

Leave a Comment