Édesség Fesztivál
Édesség Fesztivál

Az Édesség Fesztiválunkon idén 120 gyermek vett részt!

Ebből  az adatból is úgy tűnik, hogy egyre vonzóbb ez a rendezvényünk a környékbeli óvodák és általános iskolák körében.

A gyerekek sikeresen megérkeztek a Tehénvédelmi Központunkhoz, ahol először egy izgalmas játékban vettek részt. Csapatokra oszlottak és meg kellett keresni egy előzetesen elrejtett kép egyes részleteit. Az izgalmas kutatás eredményeképpen a csapatoknak sikerült megtalálniuk, majd összerakniuk egy táblára a teljes képet. Ebből megtudtuk, hogy a tehén a második anyánk, valamint azt, hogy a tehenek is egyéniségek és néha nagyon viccesek is tudnak lenni.

Ezután következett a tehénanyák megetetése. A répa látványa rögtön odacsalta az amúgy zsibongó gyerekcsapathoz a teheneket, és alaposan megetettük őket az előre elkészített csemegével.

Rövid kézmosás után átsétáltunk a templomépülethez, ahol egy kulturális műsor következett. Elsőként meghallgathattuk a Krisna-völgyi általános iskolások zenei bemutatóját. Majd ezután a vendég gyerekek két csoportra osztva kipróbálhatták a hangerejüket. Nem is lehetett megállapítani, hogy melyik tábor énekelte nagyobb hangerővel a Hare Kṛṣṇa mantrát 🙂

Az éneklőversenyt után egy interaktív színdarab következett, amely felidézte a néhány nappal azelőtt megünnepelt Govardhana-hegy felemelésének kedvtelését. Mindenkinek jutott szerep a tömegeket megmozgató produkcióban.

Legvégül pedig az édesség-hegy bemajszolása következett. A Krisna-völgyi gyerekek mindenkinek osztották az isteni kegy ezen édes formáját. Mindenki alaposan kitett magáért! Boldogan és jóllakottan köszöntek el a Fesztivál végén a gyerekek azzal a kívánsággal, hogy bárcsak gyakrabban lenne Édesség Fesztivál! 🙂

 

 

Leave a Comment