Édességfesztivál
Édességfesztivál

Az idei Édességfesztivált november 5-én délután rendeztük meg, melyre 150 ovis és általános iskolás gyerek érkezett Somogyvámosról, Somogyvárról, Öreglakról, Somogyszobról, valamint a távolibb Darányból és Magyarmecskéről.

A gyerekek először a Tehénvédelmi Központba látogattak el, ahol elmeséltük nekik, hogy a tehén azért szent állat, mert a tejével lát el bennünket, és ezért a második anyukánk. Ezt hallva az egyik fiúcska, a kis Rajmund rögtön örökbe akart fogadni 2 tehenek és 3 ökröt. A tehenek megtekintése után a bocietetés és simogatás aratta a legfergetegesebb sikert. Az ökrökkel az időjárás miatt csak távolabbról ismerkedtünk.

A fesztiválprogram további részei a templomban zajlottak, ahol a gyerekek megismerkedtek a hagyományos indiai zene hangszereivel, majd részt vettek egy mantra-versenyen, ahol teli torokból kiáltották a Haré Krisna imát.

A Góvardhana-hegy felemelése című színdarab következett, melybe az összes gyereket sikerült szereplőként bevonnunk, s ezért ezt mindannyian nagyon élvezték.

A program fénypontját azonban az édességhegy elfogyasztása jelentette. Minden gyermek sok-sok élménnyel boldogan és teli pocival búcsúzott tőlünk.

A Somogy Hírlap a másnapi számában részletesen beszámolt a Krisna-völgyi Édességfesztiválról:

http://www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/ket-tonna-finomsag-a-krisna-volgyben-523792

Leave a Comment