»
S
I
D
E
B
A
R
«
Egy másmilyen nap
2017 06 18 by premamoya
Egy másmilyen nap

Egy másmilyen nap

Az általános iskolánk egyik végzős tanulója, Rādhā-līlā szerepel az Egy másmilyen nap című most megjelent könyvben!

Megcsörrent a telefonom és kissé izgatott hangon bemutatkozott Mészöly Ágnes írónő, miközben elmondta, hogy szeretne az “Ez egy ilyen nap” című nagy sikert aratott könyve után egy másodikat, az “Egy másmilyen nap”-ot megjelentetni. Ehhez keres olyan gyerekeket, akiknek egy napja kissé eltérő a megszokottól és többek között ránk gondolt. Lelkesen beleegyeztem, aminek hallatán nyugodtabbá vált a hangja és megegyeztünk, hogy a többi részletet lelevelezzük.
A második félév során eljött és itt töltött majdnem egy egész napot. A reggeli program után beült Rādhā-līlā tanóráira, vele ebédelt, majd ismét a tanórák következtek. Eközben szorgalmasan jegyzetelt.
Néhány nappal ezelőtt volt a könyvbemutató, amire természetesen Rādhā-līlā is meghívást kapott. Anyukája így írja le ezt az eseményt: “Először bemutatták a szerzőt. Mészöly Ágnest, aki 1971-ben született, Pestlőrincen nőtt fel. A Steinmetz Miklós Gimnáziumban szerzett érettségi után egy évet Nyugat-Németországban dolgozott, majd a Nemzetközi Pető Intézetben szerzett konduktori diplomát. A kétezres évek elején kezdett írással foglalkozni, a VJRKTF kommunikáció szaka és a MÚOSZ újságíróiskolájának elvégzése után alkotta meg első, Sünimanó című meseregényét, de néhány éven keresztül az irodalmi tevékenységgel párhuzamosan dolgozott konduktorként és fejlesztő pedagógusként is. Jelenleg is Pestlőrincen él férjével és négy gyermekével. Főként meséket, ifjúsági regényeket ír, ritkábban online újságokba vagy nyomtatott periodikákba.
Ezután bemutatták a könyvet, majd a könyvben szereplő zenészcsemeték előadása következett. Aztán minden szereplő megkapta a tiszteletpéldányát. Végül egy közös fényképezéssel zárult a rendezvény.”

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa