»
S
I
D
E
B
A
R
«
Egy napunk – Szent helyek óra (Vrindávana falu 1.)
2011 02 12 by premamoya
Vrindávana falu

Vrindávana falu

A legutóbbi alkalommal olyan helyszínekre látogattunk el, ahol ugyan minden nap megfordulunk, de ahol még nem voltunk az eddigi Szent helyek órák során. Ez az a terület, ahol Krisna-völgy lakóinak házai sorakoznak, s amit Vrindávana faluként ismerünk.

Utunk első állomása a Krisna-völgyi templomépület mögött lévő pavilon volt. Ezt a helyet Rang-mahalnak hívjuk, és itt mutatta be az Úr Krisna a rásza-tánc kedvtelést.

Innen átsétáltunk a Rádhá-ramana templomhoz  (Govinda-nandana prabhuék laknak most itt). A nagy szent, Gopála-bhatta Goszvámí odaadó imáinak hatására az Úr Krisna egyik éjszaka itt nyilvánult meg több kőből (sílá) egy szobor (múrti) formájában.

Ezután érkeztünk meg Rúpa Goszvámí sírjához, más néven szamádhijához, ahol egy szép tábla is emlékezteti az erre járókat e kiváló személyiségre. (Asta-szakhí és Rádhá-kunda mátádzsí lakhelye)

A következő helyszín a Rádhá-Dámodara templom volt, ahol egyházunk vezetője, Sivaráma Szvámí lakik. Imádott múrtijai csodálatos módon éppen Rádhá-Dámodarának hívják 🙂 Megcsodáltuk a kertben kecsesen ívelő, fából készült pavilont, és a készülő új tavat.

Zarándoklatunk következő állomása a Rádhá-Dámodara templom szomszédságában lévő másik híres szamádhi, ahol Dzsíva Goszvámíról, a Krisna-tudat egyik legtermékenyebb írójáról és lelki tanítójáról emlékeztünk meg. (Sarat-bihárí mátádzsí lakhelye).

Rögtön utána következik Krisnadásza Kavirádzsa Gószvámí szamádhija (Pártha prabhu háza). Innen átsétáltunk a Syámánanda Pandit szamádhijához (jelenlegi mátádzsí ásrama). Egy szép tábla található az épület falán, ami Syámánanda Prabhu dicsőségét mutatja be.

Idáig jutottunk, amikor láttuk, hogy lejárt az időnk, s majd 2 hét múlva tudjuk folytatni a falurész többi házával.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa