»
S
I
D
E
B
A
R
«
Egy napunk – Ügyes kezek óra
2012 01 23 by premamoya
Ügyes kezek óra

Ügyes kezek óra

A legutóbbi Ügyes kezek órán az önfenntartás jegyében megtanultunk a gyerekekkel jegyzetfüzetet készíteni.

A téli időszak alatt ilyenkor a benti teendők kerülnek előtérbe, és azért választottuk a jegyzetfüzet készítést, mivel az iskolában, vagy a reggeli templomi leckén minden nap használunk ilyeneket. Éppen nemrégiben indítottunk el egy izgalmas játékot a gyerekekkel, amin keresztül inspiráljuk őket a reggeli Bhágavatam-leckéken való odafigyelésre és jegyzetelésre. Ezért aztán el is határoztuk, hogy elkészítjük a saját jegyzetfüzeteinket.

Hogy két tanórába beleférjünk, ezért most még nem a favágással, és a papírgyártás egyes fázisaival kezdtük el. (Azt, hogy miként lehet használt papírból újrapapírt készíteni, az egyébként szerepel a tanrendünkben)

Először megterveztük a jegyzet-füzet méreteit, majd elkezdtük felvágni a lapokat és a borítót. Ezután ezeket kilyukasztottuk, s egy spirállal összefűztük őket. A legvégén mindenki ráírta, hogy a saját nevét, és azt, hogy SBh jegyzetfüzet. Miután felajánlottuk azokat az iskolai oltáron, mindenki lelkesen hazavitte, hogy másnap a reggeli leckén abba jegyzeteljen.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa