Ember és vallás
Ember és vallás

A marcali Kulturális Központ három alkalomból álló sorozatot szervezett “Ember és vallás” címmel, melynek első előadására bennünket kértek fel.

Így hát egy tanár és négy gyerek (Sudāmā, Prīti, Sundari-priya és Ramaṇī) autóba ültek, és meg sem álltak Marcaliig (csak egyszer – tankolni). Mintegy húsz vendég jelent meg az eseményen, amelyet a művelődési ház egyik vezetője nyitott meg.

A bevezető szavak után a gyerekek zenei produkciója következett, megismerkedtünk az indiai ruhákkal, majd azt kezdtük vizsgálgatni, hogy a vallások miként tud(ná)nak segíteni a világméretű problémák megoldásában, és hogyan a saját egyéni nehézségeinkben. Eközben szóba került a kétféle karma és az azokon való felülemelkedés, sok példával és személyes tapasztalattal.

A végén a résztvevők nagyon lelkesek voltak, elmondásuk szerint örültek, hogy eljöttek. Kṛṣṇa-tudatos könyvekkel teli asztalunk és egy isteni finom ételkóstoló várta őket. Egy ottani újságíró véleménye szerint az előtte nap beindult marcali ételosztásunkkal és ezzel a mostani előadással valami megmozdult Marcali kulturális életében.

A gyerekeink pedig így vélekedtek visszafele az autóban:
Sudāmā: “Nagyon jó látni, amikor így befogadják a lelki tudást.”
Prīti: “Nekem az tetszett a legjobban, amikor megrohamozták a könyves asztalt.”

Leave a Comment