Esti mécsesajánlás az Úr Krisnának
Esti mécsesajánlás az Úr Krisnának

Ebben a hónapban minden este a szeretetünk mécseseit ajánljuk az Úr Krisnának, egyik gyermekkori kedvtelését felidézve. Tegnap este az iskolások vezették a zenélést és közös éneklést.

Az Úr Krisna kisgyermekként összetört egy joghurtos edényt, mire Yasódá anya büntetésből hozzá akarta kötni egy őrlőmozsárhoz. Azonban akárhány kötelet csomózott is össze, mindig ugyanannyi hiányzott. Yasódá mama kezdett belefáradni a sikertelen próbálkozásba, mire kisfia engedte, hogy az anyai szeretet kötelei megkössék Őt.

E kedvtelés megtanít bennünket arra, hogy a Legfelsőbb Személyt senki sem képes korlátozni, vagy megkötni, ha Ő azt magától nem engedi. A saját erőfeszítéseink nem elegendőek, még ha olyan kiemelkedő helyzetben lévő személyről legyen  is szó, mint az Úr Krisna anyukája, Yasódá mama.

Mivel a Legfelsőbb Úr teljesen független, ezért Őt csak a tiszta szeretettel lehet megkötni. Ha valaki anyagi motivációktól mentes szeretettel közelít Felé, akkor Ő viszonozza azt, és engedi, hogy a hívei irányítása alá kerüljön. Ilyen bensőséges kapcsolat áll fenn az Úr és az örök társai között.

Leave a Comment