Évnyitó
Évnyitó ünnepség

Augusztus 30-án, szombaton tartottuk a Srí Prahláda Általános Iskola évnyitó ünnepségét a Krisna-völgyi templom épületében.

Minden évben nagy érdeklődés kíséri ezt az eseményt, s nem csak a szülők jönnek el, hanem az itteni közösség apraja-nagyja, sőt még távolabbról is. Már a lecke is az oktatáshoz kapcsolódott Sríla Prabhupáda ide vonatkozó elvi iránymutatásai közül érintettünk néhány lényegeset. Az előadás után következett az új színdarab, ami azért különleges, mert ezeket csak 1-2 alkalommal szokták a gyerekek bemutatni. A mostani darab A gyöngyök története című kedvtelést idézte fel, aminek a rendezője és a zeneszerzője is egyben Krisna-mayí mátádzsí volt. Akik lemaradtak volna erről a csodálatos előadásról, akkor Rádhástamí délutánján (szept 6-án) megnézhetik.

A színdarab után áttekintettük az elmúlt tanév eseményeit. A lényegesebb eredmények is komoly listát tettek ki, melyek között országos sikerek is bőven akadtak. (Ezekről beszámoltunk korábban itt a honlapunkon). Ekkor köszöntük meg a segítőinknek és adományozóinknak az elmúlt egy év során nyújtott támogatásukat.

Ezután következett egy mély érzelmeket megindító gyönyörű dal zenei kísérettel, majd pedig a védikus bizonyítványok átadása. Ide azok a tárgyak tartoznak, amik a hivatalos bizonyítványban nem szerepelnek: vaisnava etikett, szent helyek, dráma, vaisnava zene, stb.

Az idei 5 új elsős kisdiákunk sikeresen teljesítette az első betű ceremónia feladatát, kiválóan sikerült mindegyiküknek leírnia a A-betűt.

Az ünnepség legutolsó pontja a tanszerek felajánlása volt. Most már 17 nappalis tanulónk van, akik alig fértek oda ennyien egyszerre az oltárhoz. Biztosan megkapták az Isteni Pár áldásait a sikeres tanuláshoz. 🙂

Leave a Comment