»
S
I
D
E
B
A
R
«
Évnyitó Ünnepség
2016 09 05 by premamoya
Évnyitó

Évnyitó

Az általános iskolánk Évnyitó Ünnepségével elindult az új tanév.

Már a reggeli templomi kīrtanát is a gyerekek vezették jelezve, hogy ez most szorosan kapcsolódik hozzájuk. Ezután hallhattunk egy  vetítéssel egybekötött előadást, melyb Śrīla Prabhupādának a Gurukula-oktatáshoz kapcsolódó utasításaiból vett válogatás volt. Ezt követte egy csodálatos színdarab, ami felidézte az Úr Kṛṣṇa néhány vidám gyermekkori kedvtelését, többek között a Dāmodara-līlāt és a kővé vált hauk történetét. A rendező ezúttal is Kṛṣṇa-mayī mātājī volt és ismét nagy sikert aratott.

Az elmúlt egy évet összefoglaló beszámolóban a legkiemelkedőbb tevékenységeket említettük meg. Ezután következett egy vidám bhajan, majd a védikus tantárgyakhoz kapcsolódó bizonyítványok átadása. Ennek kapcsán az osztályfőnökök kiemelték a tanulók jó tulajdonságait és kiemelkedő teljesítményeiket.

A következő programpont a végzős diákok Bhakti-śāstrī okleveleinek átadása volt. Ezt követte a tanszerek felajánlása,  mely közben a gyerekek nagy áhítattal imádkoztak az Isteni Párhoz, hogy szépen tudják a tanulásukkal szolgálni Őket. Végezetül a nyolcadik osztályból a középiskolába lépő diákok köszönetet mondtak a tanáraiknak az előző évek gondoskodása kapcsán.

 


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa