»
S
I
D
E
B
A
R
«
Ez történt a Búcsúban
2017 07 29 by premamoya
Ez történt a Búcsúban

Ez történt a Búcsúban

Nagyon sokan meglátogatták az iskolánkat az idei Búcsú alkalmával.

Dvaipāyana prabhu felszerelt két hangfalat az épületre, megoldotta a hangosítást, és lágy dallamok csalogatták az általános iskolába a vendégeket. Nagyon jó hangulatot teremtett a környékünkön.

Az épületbe belépve a könyves asztaloknál a BBT, a Lāl Kiadó és az Ökovölgy Alaptvány könyveit tudták megkapni a vendégek. Nagy siker volt Pitavāsa prabhu pantomim bemutatója, valamint vasárnap Lali bűvész varázslatai.

Hatalmas siker volt a középiskolás lányok és Suśilā mātājī által működtetett Henna-sarok, ahol szinte folyamatosan sorban állta és ültek a vendég hölgyek és lányok, hogy a Búcsú hangulatához illően hagyományos indiai mintákkal kidíszítsék őket.

A másik kiemelkedő újdonság a Karma-labirintus volt, amit több ezren próbáltak ki a Búcsú három napja alatt. Az útvesztő az anyagi világot képviselte. Hét csomópontnál kellet a lehetséges 3 közül kiválasztani egyet. A másik két irány zsákutcába vezetett, de itt el lehetett olvasni, hogy ez miért nem volt helyes. A kérdések emelkedő szinteket képviseltek a tett és visszahatása témájában. Így mindenki le tudta mérni, hogy mennyire fejlett ezen a téren. A legvégén pedig a Hare Kṛṣṇa mantra segítségével tudtak az utolsó kapunál lévő tűzfalon áthatolni.

A labirintusból kiszabaduló vendégeket Sulalitā mātājī várta egy Kérdezz-Felelek sarokkal, ahol a beszélgetés során több Bhagavad-gītā és kis könyv is gazdára lelt.

A kézműves foglalkoztatók is nagyon népszerűek voltak. Itt kiemelnél Zalatnai Éva mātājī ötletes játékait. Amíg a gyerekek színeztek, addig a felnőtteket is le kell foglalni. Ezért a Prabhupāda-kártyákból húzatott egyet velük és megmutatta, hol tudják elolvasni a Prabhupāda életéről szóló könyvből a kártyához illő fejezetet.

A nagyszínpadon az óvodások mondókákkal, az általános iskolások színdarabbal és zenei produkcióval, a középiskolás lányok pedig divatbemutatóval léptek fel.

A színpadi konferálás izgalmas szolgálatába szombaton Dayitā, vasárnap pedig Gaura-līlā kóstolt bele.

Kavirāja már olyan jól kitanulta az ökrész mesterséget, hogy három napon át a vendégeket fuvarozta ökrös szekérrel. Emellett nagyon szeret fotózni és ezért a Búcsú alkalmából a Tehénvédelmi Központunkban egy fotókiállítást rendeztünk. A képek egy történetre lettek felfűzve “A kis boci egy napja” címmel.

A szombati napon délelőtt adtuk át az idei országos rajzpályázatunk (Víz nélkül nincs élet!) díjazottainak a nyereményeiket.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa