Félévzáró ünnepség
Félévzáró ünnepség

Néhány nappal ezelőtt tartottuk a Félévzáró ünnepségünket, valamint a magántanulóinknak a féléves vizsgáztatását is.

A délelőtt folyamán a budapesti magántanulóink számot adtak a félév során tanultakból, s mindenki szép eredményeket ért el.

Ebéd után következett a félévzáró ünnepség, amire a szülők, a gyerekek és a tanárok is komolyan készültek. Rövid kis köszöntő után a gyerekek közös zenei produkciójukkal (bhadzsan) kápráztattak el bennünket. Ezt követte a táncórán tanult indiai tánc bemutatása, amit Ramani és Damayanti adtak elő. Ezután a lányokat kiegészítette Danavír és Szudháma, s egy zeneóra következett, amin egy újabb bhadzsant hallgathattunk. Mindegyik előadás hatalmas tapsvihart aratott.

Az angol tanításunk gyümölcseként a gyerekek az Úr Krisna transzcendentális tulajdonságait angolul bemutató több versszakos dalt is elénekeltek.

Ezek után a dráma-óra keretén belül egy izgalmas helyzetbe csöppentünk bele. Váratlanul részesei lettünk a Rámáyana című eposz filmre vitele kapcsán a szereplők kiválasztásának. A gyerekek egy zsűrit alkottak, hogy kiválasszák a tanárok és a szülők közül, hogy ki tudja bizonyos érzelmeket a legjobban kifejezni arcmimikával, és esetleg kézmozdulatokkal. Egyik pillanatban szomorút, utána álmodozót, aztán vidámat, bosszúsat, s még számtalan egyéb érzést kellett bemutatnia mindenkinek, miközben a gyerekekből álló zsűri kiválasztotta a legjobb arcokat. Különleges módon mindenki egyedülálló volt valamiből, így mindenkinek jutott egy művészi oklevél arról, hogy a Rámáyana-film szereplőválogatásán miből jeleskedett.

Ezután megkapták a gyerekek a féléves bizonyítványaikat. Az előző félévzáró óta történt számtalan izgalmas iskolai eseményről számtalan fénykép készült, amit egy CD-n ajándékként át is adtunk minden szülőpárosnak. E kép-özönből egy kis csokrot kiválasztva egy rövid vetítést készítettünk, amit tanáraink tolmácsolásával adtunk elő.

A program utolsó pontja a szülők és tanárok által készített sokféle sós és édes finomság megtisztelése volt. Mindenki elégedetten és boldogan nyugtázta, hogy ez a félév is sikeresen zárult.

5 Thoughts to “Félévzáró ünnepség”

  1. Madhupati dasa

    Gratulálok! Szolgátok, Madhupati dasa

  2. Bhakti-devi dd

    Köszönjük a figyelmes és kedves vendéglátást!

  3. Csorba Szilvi

    Nagyon jól éreztük magunkat.Köszönjük, hogy ott lehettünk!

Leave a Comment