»
S
I
D
E
B
A
R
«
Festés növényekkel
2018 08 27 by premamoya
Festés növényekkel

Festés növényekkel

“Csuda jó tábort tartottunk Somogyvámoson, a Krisna-völgyi iskolásokkal. A téma Festés növényekkel volt.


Az első nap növénygyűjtéssel telt, közben megbeszéltük melyik növény milyen színt ad.
Másnap a gyűjtött növényekből megfőztük a festőleveket. Jó sokat, hogy maradjon az utolsó napra is. A gyapjúfonalat mi festettük a másnapi programhoz.
 Harmadnap a már megfestett fonalakból fontunk. A lányok gyorsan belejöttek pl. az ötös fonásba és nagyon szép hajbavalók készültek.
A negyedik nap is természetes anyagokkal dolgoztunk. Először peddignádból a gúzskarika mintájára elkészítettük az ajtódísz alapját. Majd színes virágokat nemezeltünk, ha már a virágok, növények volt a hét témája. Ügyes volt mindenki!
Az utolsó napra maradt a legizgalmasabb dolog, a kendő festése. A lányok saját maguk döntötték el, hogy milyen színű kendőt szeretnének. Volt, aki színátmeneteset választott; volt, egy másik csomózással díszítette; a harmadik kötözéssel mintázta. A végeredmény: szépséges kendők és boldog készítők sokasága.
Én nagyon jól éreztem magam és bízom benne, hogy emlékezetes marad a tábor a lányoknak is.” (Baja Krisztina beszámolója a festés növényekkel című táborról)

Mi pedig szeretnénk kifejezni hálás köszönetünket Baja Krisztinának azért, hogy ilyen csodákra megtanította a kislányainkat! 🙂


1 hozzászólás  
Tulasi Krisna Dasi writes:
augusztus 28th, 2018 at 07:46

Kedves Gurukula tanárok!
Fogadjátok tiszteletteljes hódolatomat,minden dicsőséget Srila Prabhupadának!
Nagyon nagy örömmel olvastam és néztem csodás nyári programotokat.Ezzel a technikával valaha én is nagyon sok teritőt és nyári ruhát készitettem a gyerekekkel és barátnőimmal együtt.
Nagyon szépek és vidámak ezek a dolgok.
Csak üdvözölni tudom,hogy a gyerekek ezt is megtanulják.
Szolgátok:Tulasi Krisna Dasi

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa