»
S
I
D
E
B
A
R
«
Főiskolásaink nyári gyakorlata
2011 08 13 by premamoya
Főiskolásaink nyári gyakorlata

Főiskolásaink nyári gyakorlata

A napokban ért véget a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola közel 40 elsős hallgatójának nyári szakmai gyakorlata Krisna-völgyben. Az 5 napos tábor a résztvevők véleményei alapján is nagyon jól sikerült.

Szerdán délelőtt sikeresen megérkezett a népes csapat, és elfoglalták szálláshelyüket a Kamala vendégházban. Ebéd után egy rövid ismertető hangzott el a tábor programjával kapcsolatosan. A gyakorlat célja az volt, hogy bemutassuk Krisna-völgyet, mint egy működő vaisnava önfenntartó közösséget, annak tevékenységeit, szerveződését, mindennapjait.

Csütörtökön Szulalitá mátádzsí arról beszélt, hogy milyen társadalmi szabályokat követünk, s hogyan néz ki egy napja Krisna-völgy lakóinak. Ezután bepillantást nyerhettünk az önfenntartó vegetáriánus konyhaművészet rejtelmeibe, sőt délután ki is próbálhattuk, milyen jó szakácsok vagyunk.

Pénteken először a templomi imádat titkairól mesélt Asta-szakhí mátádzsí, majd a tehenészetbe mentünk, hogy az Úr Krisna kedvenceiről hallhassunk nektári történeteket. Délután pedig a biokertészkedés rejtelmeibe merültünk el.

Szombat délelőtt először az Öko-völgy Alapítvány elnöke, Rádhá-krisna prabhu mutatta be az önfenntartó társadalom alapvető jellemzőit, s annak itteni megvalósulásait, majd a méhészetünkbe kalauzolt el mindenkit. Ezután az oktatási tevékenységeket ismerhettük meg az itteni óvodától kezdve az általános iskolán és a könyvtáron keresztül egészen a főiskoláig. Ebéd után kipróbálhattuk, hogy mit is hallottunk előző nap a biokertészkedésről. Voltak akik szüretelte, mások ástak, stb. Nagyon lelkesen vettünk részt ezen a programon is.

Vasárnap egy csodálatos reggeli programon vehettünk részt, amit Sivaráma Mahárádzsa vezetett. Ezután a gyógynövénygyűjtés kapcsán hallhattunk egy érdekes előadást, aminek a végén magunk is megkerestünk többféle gyógynövényt a réten. A finom vasárnapi lakoma után a fájó búcsúzás és a hazautazás következett.

A hallgatók nagyon jól érezték magukat, s reméljük, hamarosan mindenki viszontláthatunk.


5 hozzászólás  
Kovács Tibor writes:
augusztus 22nd, 2011 at 20:11

Szeretném ezt a főiskolát egyszer én is elvégezni teológiai szakon. Most nem volt lehetőségem elkezdeni, nem tudtam volna időben megoldani a munkám mellett, de talán egyszer kegyes lesz hozzám a sors és belekezdhetek.
Irigylem azokat, akik kijárhatják, és sok sikert kívánok nekik a vizsgáikhoz.:)

Papp Andrea writes:
augusztus 24th, 2011 at 18:53

Kedves Tibor! Ne habozz! Ez mostani életem legjobb iskolája (már jártam néhányba). Még az sem baj, ha nem tudod 3 év alatt elvégezni. Én is a 4-5-re gyúrok. De ide tovább is érdemes járni. Nem a diploma a lényeg, hanem a tudás, amit kapunk.

Papp Andrea writes:
augusztus 24th, 2011 at 19:10

Húúú!Az utolsó mondat elég közhelyesen hangzik. Bocsi! Ez a tudás nem az, amitől megtaláljuk a helyünket az életben, meg beilleszkedünk a társadalomba….blabla. Ez az a tudás, amire valóban szükségünk van ahhoz, hogy testileg, lelkileg egészségesen éljük ezt és a további életeinket, és lassan megtaláljuk a hazavezető utat.

Krisna-völgy » Blog Archive » Főiskolásaink nyári gyakorlata writes:
augusztus 30th, 2011 at 11:46

[…] és forrás:  Krisna völgy oktatási blog var a2a_config = a2a_config || {}; a2a_localize = { Share: "Share", Save: "Save", Subscribe: […]

Zeenattha Arpha Goruntha writes:
szeptember 7th, 2011 at 15:26

Ezt a szűk betűt cseréljétek le, mert nem olvasható.

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa