»
S
I
D
E
B
A
R
«
Főiskolások nyári gyakorlata
2015 07 06 by premamoya
Nyári gyakorlat

Nyári gyakorlat

Elérkezett a nyár, és ezzel együtt a budapesti Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola hallgatóinak Krisna-völgyi gyakorlata is.

Rekordot döntött a létszám, mivel 39 hallgató érkezett július 1-én szerdán Krisna-völgybe, hogy részt vegyenek az 5 napos nyári gyakorlaton, melynek keretén belül az “Élő vaisnavizmus” című program részeként bepillantást nyerhettek az itteni önfenntartó közösség mindennapi életébe.

Az előadások témái érintették az életmódunkat, az önfenntartó gazdálkodást, a tehénvédelmet, a lelki oktatási rendszerünket és a templomi imádat alapjait. Ezen kívül volt több gyakorlat, ami a főzés, a gyógynövénygyűjtés, a biokertészkedés, a tehenészet valamint a templom tisztán tartását érintette.

A hallgatók nagyon lelkesen részt vettek a reggeli templomi szertartásokon (közös meditáció, zenés istentisztelet, előadás a szentírásokból) is. Mivel közülük sokan most voltak itt először, ezért meghatározó élményt jelentett számukra ez a nyári gyakorlat. Elmondásaik szerint nagyon jól érezték magukat nálunk és szeretnének máskor is visszajönni. Nagyon örülünk, hogy Krisna-völgy lelki atmoszférája elbűvölt egy újabb főiskolás hallgatói csoportot.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa