»
S
I
D
E
B
A
R
«
Főiskolások szakmai gyakorlata
2016 07 12 by premamoya
Szakmai gyakorlat

Szakmai gyakorlat

Ezúttal is nagyon jól sikerült a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola első éves hallgatóinak szakmai gyakorlata Krisna-völgyben.

A szerdai érkezés után üdvözöltük a diákokat és a kísérő tanárokat, majd bemutattuk az elkövetkező napok helyszíneit. Ezt követte az itteni napirendet bemutató előadás. Csütörtökön délelőtt a zöldség-, gyümölcs- és a virágkertészet praktikáiba nyertek bepillantást. Délután a vegetáriánus főzés titkait sajátíthatták el. Megtanultak készíteni purit (lángoskát), halavát (darapudingot) és még többféle különlegességet. A tapasztalatok szerint jól sikerült.

Pénteken délelőtt az oktatási területek bemutatása kapcsán az óvodával kezdtük az ismerkedést. Ez annyira jól sikerült, hogy többen az ovisok játékait is kipróbálták 🙂 Innen a könyvtárba mentünk tovább, majd a Srí Prahláda Gurukula új épületében átnéztük az általános és középiskolai oktatásunk főbb jellemzőit. Délután a gyógynövénygyűjtésről kaptak információkat.

A szombati nap különleges lehetőséget kínált, mivel aznap délelőtt a hallgatók részt vehettek az Aratófesztiválon. A legtöbben becsületesen nekiálltak az aratásnak és nagy lelkesedéssel próbálták ki a cséplést, a szelelést és a többi munkafázist is.

Vasárnap délelőtt a templomi imádatról esett szó, ami szintén nagyon tetszett mindenkinek. Egy nagyon finom lakomával zárultak a heti élmények. Mindenki kiválóan érezte magát és többen kifejezték, hogy “még annyi mindent szerettünk volna Krisna-völgyről megtudni!”. Megbeszéltük, hogy erre biztosan lesz még lehetősége mindenkinek. 🙂

 


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa