Vadkacsa-reinkarnáció
Vadkacsa-reinkarnáció

Nísa az anyukájával együtt sétálgat az oviból hazafelé, s eközben a Yamuná partjához érnek. Megpillantanak a vízben néhány vadkacsát, mire a kis Nísa megszólal:

– Anya! Én következő életemben kacsa szeretnék lenni.

– Az nem túl szerencsés választás, kislányom. Egy kacsa mit tudhat Istenről? – kérdezi anyukája.

– De én nem egy közönséges kacsa lennék! Ugyanúgy úsznék a Yamuná folyóban, mint ezek itt. A szent víztől lelkileg megtisztulva hagynám el a kacsa-testemet, s visszamennék a lelki világba – válaszolja a kis filozófus 🙂

2 Thoughts to “Gyerekszáj – Vadkacsa-reinkarnáció”

  1. radha vallabha das

    Ez nem is gyerekszáj, hanem bhaktaszáj. Minden dicsőséget a vaisnaváknak!

  2. Ez nagyon brutális! Legalábbis az én tudatlan, ostoba, vén fejemből szemlélve. Hogy lehet ennyire érett és bölcs egy pici lány?! Persze tudom az elméleti magyarázatát, de akkor is megdöbbentő! Nagyon durva! Bocsánat a “brutalizmusért” meg a “durvaságért”. Teljességel, teljességgel elképesztő az a fölkészültség, amiből egy ilyen beszélgetés megnyilvánulhat. És tudom, Krisna-völgyben nem ez az egyetlen, bár sejtem, hogy ez azért még ott is kiugró eset lehet. Jaya bradzsabásiní Nísa mátádzsí! És persze minden dicsőséget a szüleinek és a tanítómestereinek, akik lehetőséget adnak neki egy ilyen szintű tudás kifejlesztésére és megnyilvánítására! Tisztában vagyok vele, hogy megtörténhetnek ilyen esetek, de mégis meg vagyok döbbenve Krisna, és a guru-parampará kegyességét látva.

Leave a Comment