»
S
I
D
E
B
A
R
«
Haladó tanfolyam a védikus oktatásról
2011 02 19 by premamoya
Bhaktividya-púrna Szvámí

Bhaktividya-púrna Szvámí

Előző Bevezető kurzusunk sikere után most a Haladó tanfolyamot indítjuk útjára, melynek anyaga szorosan kapcsolódik a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetének (ISKCON) egy másik, szintén kiemelkedő tanár-egyéniségéhez, Sríla Bhaktividyá-púrna Szvámíhoz.

Rövid életrajza az alábbi:

1955-ben született Los Angelesben, édesapja Paul Wexler egy hollywoodi filmszínész, édesanyja pedig színházi előadóművész volt. 3 éves korában édesanyja meghalt. Édesapja újranősült, majd 1961-ben Oregon-ba költöztek. Már fiatalon vonzódott a lelki élet iránt, és 1973-ban, 18 évesen csatlakozott a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetéhez.

1974-ben első avatásban részesült A.C. Bhaktivedanta Szvámí Prabhupádától és az Anirdésya Vapu Dásza nevet kapta. Ezután St. Louisban, majd később Hong Kongban és Bangkokban tanított. Dél-Indiai látogatása után Nyugat-Bengálba (Mayapura) ment, ahol azóta is él. 1982-ben alapított meg egy kiemelkedő színvonalú és hírű védikus iskolát (gurukula), amit mind a mai napig vezet. 1987-ben, 32 éves korában elfogadta a lemondott életrendet (szannyásza), és a Bhaktividya Púrna Szvámí nevet kapta.

Bhaktividya Púrna Szvámí a védikus tudományok nemzetközileg is elismert tudósa. Jártas az ősi védikus írások (Srímad Bhágavatam, Bhagavad-gítá, upanisad-ok, puráná-k) értelmezésében, a védikus pszichológiában, a védikus rítusokban és főként a védikus kultúra hétköznapi alkalmazásában.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa