Hivatlos óvoda lettünk !!!
Hivatlos óvoda lettünk !!!

Az eddigi évek során két családi napköziben gondoskodtunk a kisgyermekeinkről, de mostantól immár hivatalos óvoda lettünk!

A Syáma családi napközit 2010-ben sikerült engedélyeztetni és 2011-től 7 gyermekkel elindítani. A Krisna-völgyi gyermeklétszám rohamos növekedése miatt azonban egy év múlva szükségessé vált a szintén 7 fős Rádhá családi napközi életre hívása is. Ezzel a két csoporttal így 14 gyermek gondozását tudtuk már ellátni.

Idő közben azonban a törvényi változások miatt az iskolai előkészítő év (5-től 6 éves korig) csak hivatalos óvodai keretek között történhet. Emiatt elhatároztuk, hogy megpróbáljuk az óvodai működés feltételeit kialakítani. Az első lépéseket januárban tettük meg, majd folyamatosan dolgoztunk az előkészítésen. A hivatalos engedélyeztetési eljárás elindításával három hónapnyi idő alatt kellett a fennmaradó engedélyeket, az épület átalakítását, a szakmai anyagok véglegesítését, valamint az óvodai működéshez szükséges eszközöket megvalósítani. Legfőbb segítségem Syámaszundarí mátádzsí volt, aki hihetetlen munkabírásával inspirált eközben engem is. Mondanom sem kell, hogy ez egy nagyon komoly erőfeszítést igénylő időszak volt mindannyiunk számára.

Szerencsére a hivatalok többsége segítőkészen állt az elképzelésünkhöz és így éppen sikerült a szükséges engedélyeket mind megszereznünk.Ezzel egy 14 fős óvodai csoport működése vált valóra Krisna-völgyben. Így a gyermekeink az iskolai előkészítő évet is itt tudják ezentúl tölteni.

Külön köszönetet szeretnénk mondani – az óvodás gyermekeink nevében is – mindazoknak, akik bármilyen módon segítettek bennünket ebben a törekvésünkben.

Leave a Comment