Hogy a tanulás egy igazi élmény legyen!
Hogy a tanulás egy igazi élmény legyen!

A napokban részt vettünk a Kaposvári Egyetem által szervezett Kreatív Módszertani Műhelyen, amely arról szólt, hogyan lehet a tanulás egy igazi élmény.

Iskolánk két előadással is szerepelt. Az elsőt Candra devi dasi tartotta, aki kiváló ötletként magával vitt 3 kislányt (Nísát, Premavatít, Yamunát), hogy bemutassák, hogyan lehet körömvirág krémet készíteni technika óra alkalmával. Ezzel nem csak a tanárok nagy részét vonzotta be, hanem a médiákat (Somogyi Hírlap, Kapos TV) is.

A másik előadást Gopicandra das tartotta, aki pedig a jógagyakorlatok áldásos hatásait mutatta be a tanároknak.

A Somogyi Hírlap ezt írta róluk:

“Sokan voltak kíváncsiak a gyógynövényes krémek készítésére, amely kiváló kiegészítője lehet egy technika órának. – Gyógynövényes olajok és méhviasz segítségével egy kis illóolajjal készül – mondta a hallgatóságnak Hosszúné Markó Alexandra. – Hoztam magammal gyerekeket, akik 9 és 10 évesek. Azt gondolom, hogy onnan kezdve, hogy a tűzhöz engedjük őket más nehézség nincs a feladattal.”

A teljes cikk itt érhető el: https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/alternativak-elmenyszeru-oktatasra-1021895/

A Kapos TV alábbi beszámolójában (http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2018-04-12/sun_a_tanoran_siman.html) szerepel Candra dd. (Hosszúné Marku Alexandra), Premavatí, Nísa, Yamuná, valamint a legvégén Gopicandra d. (Maár Gergely) 

A többi előadások között szerepelt olyan, ami a tanterembe bevihető állatok (teknős, sün, nyúl) szerepét hangsúlyozta az élményszerű oktatásban.

 

Leave a Comment