»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kalandnap a pécsi tanárokkal
2016 04 07 by premamoya
Kalandnap a pécsi tanárokkal

Kalandnap a pécsi tanárokkal

Néhány nappal ezelőtt 80 tanár látogatott el hozzánk Pécsről, hogy részt vegyenek egy játékos tanuláson.

A tavalyi évben március végén az Ételt az életért Alapítvány pécsi önkéntesei Sudāmaṇi mātājī vezetésével szerveztek egy ételosztással egybekötött kulturális programot az Éltes Mátyás Gyógypedagógia Iskolában, ahol a tanulóink egy színpadi műsorral szerepeltek, majd segítettek az ételosztásban. (Erről az eseményről bővebben itt lehet olvasni)

Idén úgy határozott a pécsi iskola tanári kara, hogy mind a 80-an viszonozzák az akkori látogatásunkat! Elhatároztuk, hogy nem csak Krisna-völgyet szeretnénk bemutatni nekik, hanem emellett egy izgalmas Kalandnap keretében játékos tanulásra is meginvitáljuk őket. Két szempontból is új volt ez a mostani Kalandnap. Egyrészt felnőttekkel, másrészt pedig ekkora létszámmal még nem próbáltuk ki, hogyan alkalmazható az élménypedagógia ezen általunk kifejlesztett módszere. Suśīla mātājī vállalta el, hogy megbirkózik ezekkel a kihívásokkal. A nagy létszám miatt úgy tűnt alkalmasnak, hogy két csoportra és így egy-egy napra lenne jó bontani a látogatást.

Az első állomáshely természetesen a Krisna-völgyi templomépület volt, ahol fogadtuk a tanárokat. Röviden bemutattuk Krisna-völgyet és a mūrtikat, majd a játékos kedvű tanárokat különböző csoportokra osztottuk és elindultunk az első állomáshelyünk, Varṣāṇā felé. Itt először meg kellett keresni egy elrejtett keresztrejtvényt. A megfejtéshez a matematika, a magyar, a történelem és a kémia tudásukra is szükség volt. A rejtvény fő sora megadta a következő állomáshelyet, keressék meg a “kertek őrzőjét”!

Felkerekedett a csapat, és rövidesen sikerült is felébreszteni a szundikáló csőszt, aki azonnal kardot rántott. Látva az “ijedt” arcokat, hamarosan megbékélt és mesélt a biokertészet és az önfenntartás titkairól. Az itteni rejtvény megfejtéséhez szükség volt egy kis  természetismeretre is, de végül kiderült, hogy a következő helyszín, a Tehénvédelmi Központ lesz.

A csapatokat egy lelkes gopa (tehénpásztor) vezette be a tehénvédelem rejtelmeibe, majd közelebbről megismerkedtek a kis bocikkal. A következő állomáshely megfejtését a tehenek szolgálatán át (sepregetés, pókhálózás, takarítás) lehetett elnyerni. Mivel gyönyörűen rendet tettek az elégedett gopa elárulta, hogy az általános iskola felé kell folytatni a kalandozást.

Itt a lelki gyakorlatok feladatköre következett. Az iskolásainktól megtanulták, hogyan kell énekelni Isten szent neveit, valamint táncolni az Úr örömére. Hát, nagy örömmel ezt is kiválóan teljesítették a pécsi tanárok!

Az étteremben kölcsönösen megajándékoztuk egymást és már csak az utolsó feladat, az ebéd elfogyasztása maradt hátra. Mondanom sem kell, hogy ez is tökéletesen sikerült. 🙂

 


4 hozzászólás  
Madhupati dasa writes:
április 7th, 2016 at 09:45

Kedves Gurukula Bhakták,

Kérlek, fogadjátok ámulattal vegyes alázatos hódolatomat! Minden dicsőséget Srila Prabhupadának és a vaisnava prédikátoroknak!

Csodálatos siker, szívből gratulálok, és biztos vagyok benne, hogy az Úr Caitanya örömében táncra perdült erre a nagyszerű programra!

Szolgátok,

Madhupati dasa

Sudamani devi dasi writes:
április 7th, 2016 at 18:34

Hare Krsna !

A lelkesedést fokozva szeretnék a sok-sok pozitív véleményből pár gondolatot megosztani Veletek is , amit a vendégek írtak :

” Tartalmas, érdekes, tanulságos volt számomra a mai délelőtt. Az ” élmény-nap ” módszerét én is fogom alkalmazni. Köszönöm a lehetőséget.

” Rendkívül tartalmas volt a mai nap. Gyönyörű táj, igényes tartalmas előadás, izgalmas program, finom ételek. Köszönöm ! ”

” Nagyon kellemesen kikapcsolt a mai nap a városi nyüzsgésből . Szimpatikus az életfilozófia, amelyben betekintést nyertünk a néhány órás séta során. Köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehettem és biztos vagyok benne, hogy még visszatérek. ”

” Tetszett nagyon, hogy az egész nap interaktív módon zajlott. Motiváltak a csoportos feladatok. Jól éreztem magam. ”

” Rendkívül jól éreztem magam, tetszett az interaktív program, a csoportos foglalkozások. Fantasztikus volt az ebéd ! ”

” Tetszett, hogy természetközeli a látásmódjuk, hogy tisztelik az állatokat , növényeket. Tetszik a tanításról vallott nézetük ”

Szolgátok : Sudamani devi dasi

Szabó Csaba writes:
április 7th, 2016 at 19:58

Kedves Barátaim!

Ismét, – mint oly sokszor már, – történt egy csoda! 80 embert sikerült lefoglalnotok az odaadó szolgálat folyamatában, beleértve a tevékenyen részvételt a tehénvédelemben. Biztos vagyok benne, hogy közben Rádharáni és Sjámaszundar könnyesre kacagta magát ezen a transzcendentális kedvtelésen.

Fantasztikusak vagytok!

j.sz.: Csaba

Cieklinski Miklós writes:
április 9th, 2016 at 18:28

Hare KrisnaSzívből gratulálok ehhez a csodálatos prédikáláshoz

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa