»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kalandnap az Úr Rāmacandrával
2017 04 10 by premamoya
Az Úr Rāmacandra megjelenése

Kalandnap az Úr Rāmacandrával

Az Úr Rāmacandra megjelenési napján az általános és a középiskolások részt vettek egy vidám Kalandnapon.

Az alsó tagozatos diákok voltak a majomkatonák, akik segítettek Rāmacandrának megkeresni feleségét. A felsősök és a középiskolások pedig már a Kalandnap szervezési teendőiben segédkeztek.
Reggel az iskolába érkezve az oltárnyitás közben hirtelen megjelent Rāma, aki kétségbeesve a majmokhoz könyörgött, hogy segítsenek megtalálni Sītāt! Először kérdéseket tett fel nekik a Rāmāyaṇa történetéből, és aki tudta a helyes választ, az kapott egy színes lapot, melyen a saját neve volt. A négyféle színű lapok segítettek megmutatni, hogy ki melyik csapathoz tartozik. Ezután a majomcsapatok útra keltek és a négy égtáj felé szétszéledve elkezdtek nyomozni. Rāma még adott nekik segítségül egy-egy borítékot, melyben egy rébuszban megfogalmazva az első állomáshely volt megfogalmazva.
A majomcsapatok forgó rendszerben végigjárták mind a négy helyszínt. Az egyiknél Sābhari (idős remeteasszony) várta őket, ahol le kellett írni az Úr Rāma négy másik nevét egy lapra és szépen ki kellett díszíteni.
A következő helyszínen a meditáló Szvayamprabhā (remetehölgy) keresztrejtvényeket osztott ki nekik, a megfejtés pedig megmutatta, hogy hol találnak további segítséget: egy levélkupac alatt egy térképrészletet.
A harmadik helyszínen Jatāyu barátja várta őket az erdőben, ahol betűket találtak, amikből szavakat kellett összerakni.
A negyedik helyszínen pedig Kabandhával, az egyszemű démonnal kellett megküzdeni: karton formájában a szájába kellett betalálni egy kislabdával.
Miután a négy helyszínt végigjárták a majmok, visszatértek az iskolába. Közösen megfejtették a rejtvényeket, összeállították a térképeket. Ezek alapján az ebéd utáni gyülekező helyszíne a templom melletti nagysátor volt. Itt Vibhīṣaṇa várt rájuk, akinek a segítségével hidat építettek az óceánra, és így átkeltek Lankāra. A Tehénvédelmi Központ előtti téren már várta őket Rāvaṇa tízfejű formája, akit íjásztudományukkal sikeresen le is győztek.
Ezután egy aśoka-ligetben (a szénatárolónál) megtalálták Sītāt, akit két ádáz rākṣasī őrzött. Miután kiszabadítottuk, együtt visszatértünk Ayodhyāba.
(A cikk szerzője: Suśila devī dāsī)

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa