Keressük meg Szítá dévít!
Keressük meg Szítá dévít!

Néhány nappal ezelőtt az Úr Rámacsandra megjelenési napján a reggeli lecke után egy nagyon izgalmas kalandjátékban volt lehetőségünk elmerülni, melynek során az volt a feladat, hogy: Keressük meg Szítá dévít!

Az összesereglett majomhadsereg négy csapatra oszlott, és mindegyik kapott egy útvonaltervet, amin végig kellett haladnia, és teljesíteni az egyes állomáshelyeken lévő feladványokat.

A mi csapatunk először a Yamuná folyó partján a Káliya-ghát nevű szent helynél kezdett. Itt meg kellett találni azt a 10 sárga színű ékkövet, amit Szítá déví az elrablása során ide leejtett. A nehézség az volt, hogy a percenként fél centit(!!!) növő fűben csak 6 ékkőre tudtunk rálelni. A másik csapatok ékköveit persze sokkal hamarabb észrevettük, mint a sajátunkat.

A következő állomáshely az általános iskolánk melletti Kalandpálya volt, ahol végig kellett mennünk a szakadékok felett átívelő kötélhídon, hegyeket (mászókát) szeltünk át, s így teljesítettük ezt a kihívást is, minek eredményeképpen egy térképrészletet kaptunk, aminek a játék végén még nagy szerepe lesz.

Innen a Tehenészet mellett lévő Nandísvara-hegy sötét barlangjához vezetett az utunk, ahol rábukkantunk egy veszedelmes ellenfélre. Ez egy 100 kérdésből álló tesztfeladat volt, amivel sikeresen megküzdöttünk, majd folytattuk utunkat.

A Góvardhana-hegy mellett az íjásztehetségünket kellett bizonyítanunk. Itt sikeresen eltaláltuk az egyszemű démon szemét (céltábla közepét), s jutalmul egy újabb térképrészletet kaptunk. Így dicsőségesen haladtunk utolsó állomásunk, a templomépület felé.

A templomban nagyon sok rejtélyes felirattal találkoztunk, aminek a megfejtése elvezetett egy-egy újabb titkos helyre, ahol persze megint térképrészletekre bukkantunk.

Végül az összes feladvány teljesítése után sikerült megszerezni és összerakni a térkép minden darabját. A papíron kibontakozó kanyargós útvonal egyenesen az OLTÁRHOZ vezetett! Hát itt találtuk meg Szítá dévít!

Nagyon izgalmas kalandjáték volt! 🙂

Leave a Comment