»
S
I
D
E
B
A
R
«
Könyvosztó csillagok – 1. rész
2016 12 04 by premamoya

13Az általános és középiskolás diákjaink ismét nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a mások iránti kegy osztásába.

A gyerekek már várják a szombati napot, hogy ők is kimehessenek könyvet osztani. Ilyenkor reggelente 7-8 csoportnyi izgatott gyerek gördül ki az autókonvojjal Somogyvárra, Lengyeltótiba és a nagyobbak pedig Kaposvárra. Somogyvámosra a legkisebbekkel szoktunk kimenni.

A múlt szombaton két csapat alsós Lengyeltótiba ment osztani a könyveket. A Nandinī mātāji által vezetett csoport eleinte a házaknál lévő macskák miatt cica-tudatba esett és elkezdték azokat simogatni, de aztán újra átváltottak Kṛṣṇa-tudatra és folytatták a könyvosztást. A délelőtt második felére annyira lelkesek lettek, hogy nem akarták a könyvosztást abbahagyni. Újabb és újabb célokat tűztek ki maguk elé, amiket aztán sikeresen teljesítettek is.

 

A somogyvámosi csapatnak az elején egy kicsit döcögősen indult az osztás, mire Ārati kedvesen megjegyezte:

– Gyerekek, tapossunk bele a pedálba, mert még alig osztottunk ki néhány könyvet!

A lelkesítés után aztán be is indult a “bicikli”. (Javasoljuk ezt a mantrát felnőtteknél is alkalmazni 🙂 )

 

Kaposvárra a felsősök és a középiskolások mentek a sétálóutcán könyvet osztani. Megkérték a járókelőket, hogy osztályozzák le, hogyan tudják ajánlani a könyveket. Mire a gyerekek a mondanivalójuk végére értek, az emberek akkor jöttek rá, hogy ők most nem csak véleményt mondanak a könyvosztásáról, hanem potenciális vásárlókká alakultak át idő közben. Így aztán nagyobb könyvek is sikeresen gazdára leltek.  🙂

Jövő szombaton újra folytatjuk!


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa