»
S
I
D
E
B
A
R
«
Középiskolás jogosítvány
2018 06 10 by premamoya
Jogosítvány

Jogosítvány

Végzős középiskolásunk, Németh Kavirája traktorvezetői jogosítványt szerzett.

A szőcsénypusztai Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola kedvezményes traktorvezetői tanfolyamot indított a tavalyi év novemberében. Első lépésként a Balesetvédelmi kurzuson kellett részt venni, majd Marcaliban vizsgázni. Kavirája kicsit izgult, mert előtte többen is elbuktak, de neki sikerült teljesíteni a vizsgát.

A második a Kressz- és a műszaki ismeretek tanfolyamok voltak, ami újabb kb. 3 héten keresztül tartott. Ezután a kaposvári autós vizsgaközpontban a Műszaki- és a Kressz-vizsgát is sikerült letennie.

Mindezek után következett a Biztonságos üzemeltetés és Rutinvezetés a középiskola tanpályáján. A Biztonságos üzemeltetés során gyakorlatban is megtanulták, hogyan kell izzót cserélni, miket kell a fékrendszeren ellenőrizni, stb. A rutinpályán először a dupla pótkocsira való rátolatást, majd pedig az elindulást, kanyarodást, leparkolást kellett begyakorolni. Habár eközben javában zajlottak az év végi vizsgák, valamint a szakmai írásbeli, szóbeli és gyakorlati záróvizsgák, mégis mind a Biztonságos üzemeltetés, mind a Rutinvezetés vizsga is rendben megtörténtek.

Legvégül már csak az utolsó lépcső maradt hátra, a városi vezetés Marcaliban. Mindössze 10 alkalomból állt a felkészülés a vizsgára. Itt már sokkal több mindenre kellett figyelni, hiszen gyalogosok, kerékpárosok, motorosok, autósok, kamionosok között kellett szabályosan elvezetni a pótkocsis traktort. Éppen ezért a Krisna-völgyi tehenészet traktorát is elkértük időnként, hogy minél többet gyakoroljunk a vizsgáig. Végül elérkezett az utolsó vizsga, ami szintén sikerült teljesíteni.

Egy orvosi alkalmassági vizsgálat után már csak a traktorvezetői jogosítványkártya elkészítése maradt hátra, ami néhány napon belül rövidesen megtörténik. 🙂


2 hozzászólás  
Balázs Gergely writes:
június 11th, 2018 at 16:16

Nagyon-nagyon gratulálok! 😊👍🙏

Soós János writes:
június 12th, 2018 at 09:45

Nagyon szép! Elismerésem! 🙂

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa