»
S
I
D
E
B
A
R
«
Középiskolásaink nyári gyakorlata
2017 09 01 by premamoya

Idén már 7 középiskolás töltötte el nagyon tartalmasan a nyári gyakorlatát Krisna-völgyben.

A leendő élethivatás kiválasztása és a felnőtt társadalomba való beilleszkedés fontos élménye történik meg ezekben a gyakorlati tevékenységekkel eltöltött időszakokban. Mivel legalább negyvenféle tevékenységet kínál Krisna-völgy, ezért mindegyik középiskolás ki tudja választani, hogy melyik szolgálati helyeken próbálja ki az odaadását és a tehetségét.

Kavirāja számára már jó ideje nem kérdéses, hogy melyik helyet választja. Egész nyáron a Tehénvédelmi Központban végezte a szolgálatát. A kis ökrök betanítása a kedvenc tevékenysége, de szívesen dolgozik az idősebb ökrökkel is, ha keszálni kell, ha . Mostanra olyan gyakorlottá vált, hogy a Búcsúban még a vendégek szállításában is rábíztak egy kocsit, amivel szépen fuvarozta őket a bejárattól az iskola épületéig. A tehenészek nagyon elégedettek vele.

Tulasī néhány hónappal ezelőtt ünnepélyes fogadalmat tett, hogy mostantól napi 16 kört japázik. Ezzel megnyílt a lehetőség számára, hogy az idei nyári gyakorlatának egy részét a pūjārī-osztályban végezhesse. Apukája nyomdokait követi, hiszen neki is az imádat a szolgálata. Ezen kívül nagyon lelkesen részt vett a Pāda-yātrā zenés felvonulásban, ahol több napon keresztül zenével, énekkel és könyvekkel hirdették a Búcsút. Emellett Śivarāma Mahārāja körüli szolgálatokban Medhyā mātājī vezetése alatt. Egy sikeres pályázat kapcsán alkalma nyílt kiutazni többedmagával Svédországba, ahol megtekintették az ottani Kṛṣṇa-hívő farmközösséget.

Dharmarāṇī még nem döntötte el, hogy milyen szakmát szeretne választani, de nagyon ügyesen foglalkozik a kisgyerekekkel. Ezért az óvodában és a Gurukulában többször is felügyelt már rájuk. A Pāda-yātrán Tulasīval együtt részt vett. A Svédországi utazás pedig neki is nagyon tetszett.

Ramanī rögtön a varrószobában kezdte a nyarat, ahol Rādhā-Śyāmasundara leendő ruháinak elkészítésében segített szegni és flitterezni.  Először részt vetta Pādya-yātrā prédikálásban, aztán ő is kiment a svéd farmra néhány napra. Ezután sokat segített Śivarāma Mahārāja házvezetésében. Végül újra a varrószobában folytatta a gyakorlatát.

Rādhā-līlā a nyár elején kipróbálta, hogy milyen érzés fogadni a Krisna-völgybe érkező vendégeket és bemutatni nekik a templomépületet, valamint könyveket ajánlani számukra. Nagyon jól érezte magát itt, de mivel ezután következett az országos fesztiváljaink időszaka, ezért úgy döntött, hogy kipróbálja magát ezen a területen is. Kis jegyzetfüzetével elindult, hogy felgöngyölítse a sok-sok szervezésre váró feladatot. Meg kell mondjuk, hogy szépen helyt állt itt is.

Sundari-priya kipróbálta magát anyukája védőszárnyi alatt az óvodában. Ezután pedig az étteremben is, s ez utóbbi szolgálat nagyon megtetszett neki. Persze nagyon fontos, hogy minden ilyen helyen legyenek kedves felnőttek, akik értenek a tinik nyelvén és adják feléjük a barátságukat. Ez nagyban segíti a felnőtt társadalomba való becsatlakozásukat.

Gaura-līlā imádja az ovisokat, ezért az ovisok is imádják őt. Emiatt az egyik kedvenc területe az óvoda volt. Kiderült, hogy az anyukája annak idején óvónő szeretett volna lenni. Úgy látszik, hogy megörökölte tőle a vágyat és ezzel együtt a képességet is, mert nagy boldogsággal végezte ezt a néha kihívásokkal színes szolgálatot. A svédországi út nagy élményt jelentett számára, mert most repült ebben az életében először. Vendégvezetőként is szépen foglalkozott a látogatókkal.

 

 


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa