Középiskolások
Középiskolások
Krisna-völgyben
Krisna-völgyben

Sikeresen túl vagyunk a középiskolásainkkal az első féléven!

Tulasī és Kavirāja tavaly fejezték be az általános iskolai tanulmányaikat. A nyári gyakorlatot Tulasī a virágkertben, a vendégvezetésben és az óvodában töltötte, míg Kavirāja a tehenészetben és a kertészetben.

Szeptembertől pedig középiskolások lettek a környékbeli intézményekben. Tulasī a Marcaliban lévő Berzsenyi Dániel Gimnáziumot választotta, míg Kavirāja a szőcsénypusztai Széchényi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola kertész szakját. Mindketten magántanulóként végzik a tanulmányaikat, ami azt jelenti, hogy év közben Krisna-völgyben tanulnak, itt biztosítunk nekik a felkészülés mellett rendszeres, heti szaktanári konzultációkat, amik során a tananyag kérdéses részeit magyarázzuk el nekik. A félév végén vizsgákat kell tenniük a tantárgyaikból.

Január hónapban került sor a féléves vizsgákra. Nem könnyű dolog egy egész félévnyi anyagból egyszerre számot adni, s másnap pedig egy újabb tantárgyból ugyanígy. Ennek ellenére Tulasī közel 4-es (3,7) átlagot teljesített, Kavirāja pedig 4,55-ös eredménnyel remekelt!

Mivel Kavirājának gyakorlati tantárgyai is vannak, ezért ő év közben délutánonként a kertészetben és a tehenészetben tanulja a kisüzemi kertészeti és a nagyüzemi mezőgazdasági ismereteket. Emellett persze jut idő a tehenekről való gondoskodásra is, amit a legjobban szeret. Ezt a szolgálatot szeretné a későbbiekben végezni.

Tulasīnak több tantárgya van, ezért neki a szombat délelőtt jut idő az ovis korú kisgyerekekkel együtt lenni. Nem titkolt szándéka, hogy később óvóvőként, vagy tanárnőként szeretne itt élni. Így mindkettőjüknek kiforrott képük van a Krisna-völgyi jövőjükről.

 

One Thought to “Középiskolások Krisna-völgyben”

  1. Tulasi Krisna d.d.

    GratulálokTulasinak és Kavirajnak és a felkészitő gyakorlati és oktatási segitségeiknek, a vaisnaváknak! Szolgátok:Tulasi Krisna devi dasi

Leave a Comment