Középiskolások ...
Középiskolások …
nyári ...
nyári …
gyakorlata
gyakorlata

12Idén már öt középiskolás végezte a nyári gyakorlatát Krisna-völgy különböző szolgálati területein.

Tulasī az idei nyáron 2 hetet a virágkertészetben végzett szolgálatot, ahol gyakorolhatta azt, ahogyan a gopīk a lelki világban Kṛṣṇának szedik a Govardhana-hegyen a szebbnél-szebb virágokat. Aztán egy hónapot a kedvenc szolgálati helyén, az oviban segített. Annyira ügyes, hogy rá lehet bízni egy ovis csoportot. Ezután 2 hetet lesz majd még a VIP-osztályban Janmāsṭamī környékén.

Kavirāja kedvence idén is az ökrészet, a tehenészet és a kertészet volt. Az ökrészetben a szénaszezon alatt megtanult ökröket hajtani, időnként két vontatmányos kocsival is. A tehenészetben pedig egyre ügyesebben meg tudja fejni a békésebb tehénanyákat. Annyira szereti ezeket a szolgálati helyeket, hogy gyakran a szabadidejét is ott tölti. A utolsó két hétben a kertészetben fog segíteni.

Ramaṇī is a virágkertészetben kezdte a nyári gyakorlatát, aztán utána a hőn áhított szolgált, a művészeti osztály következett. Nagy örömmel fogadták, mert szépen festette a Śrīla Prabhupādának készülő új oltárt, ami rövidesen a Vyāsa-pūjāra készül. Utána ő is a VIP-osztályban segít majd.

Dharmarāṇī a templomfenntartás osztályban végzett két hétig takarítói szolgálatokat, amit a szív tisztításának egyik legjobb módja. Mivel van inspirációja gyerekekkel foglalkozni, ezért ezután a Gurukulában segített a napközis táborban. Kipróbálta magát a művészek között is és őt is bevették az oltárfestő csapatba. Annyira szeret szolgálatot végezni, hogy még a szabadnapjainak egy részét is ott töltötte. A nyár végét ő is a VIP-ben szeretné tölteni.

Dayitā először az ajándékboltot próbálta ki, mivel a kereskedelem nagyon vonzó számára. Aztán kiderült, hogy ő is szívesen foglalkozik a gyerekekkel, ezért délelőttönként a Gurukulában is segített. Miután a kézügyessége is jó, ezért délutánonként ő is az oltárfestésben találta meg a boldogságát. Természetesen a nyárutót ő is a VIP-osztályban Śivarāma Mahārāja körüli szolgálatoknak szentelné.

 

Leave a Comment