»
S
I
D
E
B
A
R
«
Krisna-völgyi nyári táborok
2017 08 10 by premamoya
Krisna-völgyi nyári tábor

Krisna-völgyi nyári tábor

Nagy siker volt a “Hol vagy Kṛṣṇa?” elnevezésű nyári gyermektábor.

A négy napos táborba érkező gyerekek pénteken ebéd után egy zarándoklaton (parikrama) vettek részt Rāma-kuṇḍa szent helyhez, ahol eljátszották a Śankhacūda felszabadítása című kedvtelést. Ezen kívül matricát is készítettek.

A szombati nap délelőttjén a gyerekek Janmasthāna szent helyére látogattak el, ahol az Úr Krsna születéséről hallhattak. Ezután gyomtalanították a szent helyet és ezzel a szívüket is. Ajánlottak füstölőt a szent helynek és még agyagoztak is egy kicsit. Ezután átmentek Gokulába. A domb tetejéről legurultak, mindenki jól elszédült, amit a gyerek nagyon élveztek. Ezután megnézték a Yamunāban a halakat és megtalálták a nagy csukát. Végül egy ökrös szekértúrával zárult a délelőtt. A délutáni program során barkácsolás volt, kívánságteljesítő fát fűztek gyöngyből. Sok gyönyörű mestermű született.

Vasárnap délelőtt Nandagrāmába ment a gyerekcsapat, ahol bocit etettek és kitakarították az istállót. Ebéd után egy fergeteges holi-kedvtelés adtak elő. Színesre festett vizekkel spriccelték a gyerekek egymást, ami nagyon jól esett mindenkinek a rekkenő hőségben. Ezután még egy szalmabála-ugráló versenyt is rendeztek.Az előző naphoz hasonlóan délután közösen almát sütöttek, barkácsoltak, mesekönyvet festettek és ragasztottak.

Hétfőn délelőtt még elmentek egy újabb zarándoklatra a templom melletti nagy sátorhoz. Itt a Teremtés című gyermekkönyvből olvastuk. Közben lerajzolták az abban lévő képeket. Készült még egy táborzáró festmény is, valamint megalkottak néhány szent helyet  fakockákból.

Az ebéd után mindenki úgy gondolta, hogy nem akar innen visszamenni, mert olyan jól éreztek itt magukat. 🙂


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa