»
S
I
D
E
B
A
R
«
Látogatás a befőttek birodalmában
2012 01 28 by premamoya
A befőttek birodalmában

A befőttek birodalmában

A minap izgalmas kalandokban volt részünk, mivel  látogatásunkat tettük a befőttek titkos birodalmában.

E helyet befőző-üzemként ismerik a Krisna-völgyiek, s most valami különleges kegy révén bebocsáttatást nyerhettünk ide. A befőttek birodalmának szakavatott ismerője, Tamál-varna prabhu volt a vezetőnk, aki feltárta előttünk e hely rejtett titkait.

Először is elmondta, hogy azt a 1,5 tonna mézet, amit a sok-sok ezer itteni szorgos méhecske termel, azt itt töltik üvegekbe. Van itt akácméz, selyemfű-, repce- és erdei virágvirágméz is. A Krisna-völgyi lakosok a magyar átlagnál 40-szer több mézet fogyasztanak. Ez nem azt jelenti, hogy mi eszünk belőle túl sokat, hanem sajnos a honfitársaink nagyon keveset.

Itt készül a messze földön híres Hanumán-kenőcs is, ami az égési sérülésektől, rovarcsípésektől kezdve a bőrbetegségeken át szinte minden bajra megdöbbentően hamar gyógyulást hoz. Ahogy egykor a hős Hanumán szélsebesen hozta a gyógyfüveket Laksmana megmentésére, ugyanúgy hoz a róla elnevezett kenőcs is gyors megoldást a fenti bajokra.

Aztán Tamál-varna prabhu megmutatta a sokféle itteni gyümölcsből készített befőttet és lekvárt, illetve a népszerű saját alapanyagokból készült szörpöket is. A zöldségekből készült befőttek bemutatása marad a sor végére.

Bekukucskáltunk minden zugba, ahova csak lehetett, s mikor már minden kiváncsiságunk kielégült, akkor búcsúzóul megajándékozott bennünket egy üveg nektári akácmézzel. El is döntöttük nyomban, hogy ha nagyok leszünk, itt szeretnénk majd a szolgálatunkat tölteni. 🙂


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa