DSCF3227A Krisna-hívők egyik jellemzője, hogy igyekeznek átadni minél több embernek lelki üzenetünket. Ebből persze a gyerekek sem akarnak kimaradni, s már várták a kedvező alkalmat.

Ahogyan azt tavaly ilyenkor is tették, felkerekedett a kis csapat kellő számú felnőtt kíséretében. Úgy döntöttek, hogy nem vesztegetik az időt az utazgatással, s mivel Somogyvámos esik hozzánk legközelebb, ezért itt próbálnak szerencsét.

Magukhoz vettek jó néhány lelki témájú könyvet, melyek a Krisna-tudat ősi üzenetét mutatják be Sríla Prabhupáda transzcendentális szavain keresztül. Beraktak még néhány vegetáriánus szakácskönyvet, s az iskola néhány kiadványát (mesekönyvek, DVD-k) is a táskáikba.  Ezután elindult a lelkes kis csapat a tomboló hóeséssel és a hideggel mit sem törődve.

Minden útjukba eső házba becsöngettek, és a következő versikét szavalták el:

Krisna-völgyből hozott utunk,

bizonyára hallott rólunk.

Éhezőknek ételt osztunk,

maguknak meg könyvet hoztunk.

Ősi bölcsességgel tele,

olvassa el, ne tegye le!

S hogy ápoljuk a szép hagyományt,

adjon Ön is nagy adományt!:-)

A gyerekek elszánt és mély odaadása láttán az emberek sorban hozták az adományaikat, cserébe pedig nem csak lelki kiadványokat kaptak, de ezen felül még megszentelt édességeket is!

A kiemelkedően sikeres könyvosztást egy nagy lakoma, s utána pedig sok-sok hancúrozás zárta.

6 Thoughts to “Lelki ajándékok”

 1. Angol sankirtancsapat

  Minden dicsőséget!!!!!! Ez nagyon jól ment 🙂

 2. Nama Ruci d és Nilamani Cakravarti dd

  Ha tudtuk volna, hogy ilyen dicsőséges harcosok is részt vesznek a marathonon, rögtön vissza szaladtunk volna Krisna völgybe, hogy közelebbről is láthassuk ahogy osztjátok az Úr kegyét! El is indultunk, de olyan nagy volt a hó, hogy vissza kellett fordulnunk. Így sajnos csak képen láthattunk benneteket…de nemsokára élőben is ott leszünk és mindent részletesen el kell mesélnetek!

 3. premamoya

  Valahogyan megkaptuk Srila Prabhupáda és a bhakták kegyét.

 4. premamoya

  Várunk haza benneteket különleges ajándékokkal, melyeket a gyerekek segítettek csomagolni:-)

 5. […] Iskolásaink felkerekedtek és kis csapatukkal elindultak, hogy kioszthassák a lelki témájú könyveinket. Úgy döntöttek, hogy nem vesztegetik az időt az utazgatással, s mivel Somogyvámos esik hozzánk legközelebb, ezért itt próbálnak szerencsét.   >>>> […]

Leave a Comment